Animale de companie pentru micutul tau
Publicat Joi, 16 iunie 2011, de catre
Micutul tau vrea un prieten necuvantator? Este foarte important sa aflii care este animalul de companie care i se potriveste varstei copilului tau. De asemenea, cresterea unui necuvantator implica si multa responsabilitate si timp.


 

Indiferent de specia pe care ai ales-o trebuie sa recunosti ca tu, ca mama, esti responsabila pentru bunastarea si sanatatea animalutului. copilul tau il vrea, iti promite ca il va ingriji, dar se va plictisi sau isi va gasi ceva mai interesant de facut pe parcurs, iar un animal de companie are nevoie de atentie si ingrijire zilnica.

In alegerea unui animal de companie, conteaza foarte mult varsta copilasului tau.

Daca are sub sase ani, animalele de companie recomandate sunt: porcusorul de Guineea, hamsterii, pasarile de dimensiuni mici, cum ar fi perusii, pestii.

Iepurasii nu ar trebui dati ca animale de companie din cauza ca pot deveni temperamentali si pentru ca sunt activi noaptea sau dimineata, atunci cand copiii dorm.

Reptilele nu sunt, de asemenea, o alegere buna din cauza ca micutii pot lua salmonella de la ele.

O data ce alegi animalul de companie perfect ii poti oferi sarcini copilasului tau, pentru a-l ajuta sa devina mai responsabil in timp. Curatarea vasului cu apa sau cu mancare sau a custii perusilor pot fi exemplele perfecte.

Astfel, peste catva timp va putea avea un caine sau o pisica, care implica mult mai multa grija si afectiune.

Hamsterii si porcusorii de Guineea

Sunt usor de intretinut, ingrijirea lor nu necesita sume mari de bani. Au nevoie de hrana proaspata, de apa in mod regulat si de curatenie in locurile special amenajate.

Dezavantaje: Nu traiesc foarte mult, sunt maiestrii ai evadarilor, le place sa roada tot ce intalnesc in cale si pot musca.

Pasarile

Exista o mare varietate de pasari din care poti sa alegi. Unele pot fi antrenate, altele pot vorbi. Costurile tin mult de specie. Nu consuma foarte multa hrana.

Dezavantaje: Cu cat sunt mai mari, cu atat au mai multa nevoie de atentie. Unii papagali pot trai pana la 50 de ani. Unele pasari pot musca, in timp ce altele sunt foarte mici si fragile.

Custile trebuie curatate zilnic si au nevoie zilnic de apa si mancare proaspata. 

Pot transmite boala denumita psitacoza sau febra papagalilor, atunci cand se intra in contact cu excrementele pasarilor infectate sau cu praful care se aduna in coliviile pasarilor.

Pestii

Unele exemplare sunt destul de ieftine si nu necesita de ingrijire zilnica. Sunt usor de hranit.

Dezavantaje: De obicei, parintii trebuie sa aiba grija in totalitate de acvariu, pentru a fi siguri ca pH-ul, temperatura si nivelul de nitrogen sunt in limitele normale. 

copilasul nu poate avea contact direct cu pestii, ii poate privi si... atat.