Animalele de companie te scapa de stres
Publicat Vineri, 06 mai 2011, de catre Famme.ro
Oamenii care au un animal de companie sunt mai putin stresati decat cei care nu locuiesc impreuna cu patrupede, cel putin asa releva studiile. Necuvantatoarele sunt mereu gata sa te asculte si sa te iubesca. Nu cer mare lucru in schimbul devontiunii lor, doar ceva de mancare si plimbari in are liber, dupa caz. In lista celor care iti iubesc stapanul indiferent de situatie intra cainii, pisicile, papagalii, pestii, broastele testoase, hamsterii, orice animal pe care il poti gazdui in casa si inima ta.


Iti imbunatatesc starea de spirit

E imposibil ca oamenii care au animale de companie sa fie suparati atunci cand cainele lor ii priveste in ochi, sau cand pisica se gudura pe langa ei. Studiile de specialitate au aratat ca bolnavii SIDA sunt mai putin dispusi sa cada in depresie, daca au un animalut de companie.

controleaza presiunea sanguina mai bine decat medicamentele

Medicamentele care iti controleaza presiunea sanguina si o reduc nu au ascitune si asupra fluxului cauzat de stres sau tensiune. In shcimb animalele o au. Un grup de hipertensivi din New York care sunt proprietari de pisici sau caini au o presiune sanguina mai mica decat cei care nu au.

Te incurajeaza sa faci miscare

Cainele trebuie scos zilnic afara, cam de trei ori pe zi. El are nevoie de aceste iesiri pentru a-si face nevoile, dar totodata se bucura si de miscare. Si oamenii sunt mai dispusi sa faca plimbari atunci cand au companie. Proprietarii de caini de companie fac plimbari mai dese decat cei care nu au catelusi. Cainele poate fi si un excelent partener de jogging sau sport, practicate in aer liber.

Ajuta la socializare

Cand iti plimbi animalul ai sanse mai mari de a intra in vorba cu cineva, decat atunci cand esti singur. Discutiile incep de regula de la animale si pot aluneca spre alte arii. Discutia inceputa pe strada poate crea o amicitie intre partenerii de conversatie. Un mic compliment facut cainelui, cateva sfaturi si povesti iti vor da o dispozitie mai mult decat placuta.

Te iubesc neconditionat

Animalul tau de companie iti este aproape asa cum un om nu va fi niciodata. Iti ofera dragoste si prietenie neconditionate, se bucura de momente de tacere, iti pastreaza secretele si este foarte bun de luat in brate. Micii tai prieteni necuvantatori pot fi remediul sigur la singuratate.

Un animal reduce stresul, uneori mai mult decat o poate face un om

Toti stim cat de mult conteaza sa ai pe cineva care sa te asculte si sa-ti dea sfaturi atunci cand ai nevoie. Un prieten este cel care poate face asta, dar un caine sau o pisica te linistesc cum nimeni altcineva nu o poate face. Oamenii te judeca si iti comenteaza actiunile si deciziile, in schimb animalele nu o fac. Poate de aceea e mai usor sa-ti gasesti refugiul alaturi de un animal decat alaturi de un prieten. Totusi animalele nu iti pot da sfaturi, ele doar te iubesc neconditionat.

Inainte de a fugi la un pet shop, tine seama de faptul ca un animal de companie nu este potrivit pentru toata lumea. O data cu adoptarea unui prieten cu nasul umed vin si responsabilitati si munca. El va depinde de tine, iar tu vei depinde de el, chiar daca uneori nu iti convine. Pentru multi beneficiile sunt mai pretioase decat dezavantajele, de aceea in majoritatea caselor vei gasi cate un mic animal, gata sa te iubeasca.

Diana Sprânceană

sursa: femina.ro

 


Cuvinte descriptive:

Te-ar mai putea interesa: