Biroul tau de acasa - idei de amenajare
Publicat Vineri, 06 mai 2011, de catre Andreea Nestian
Atunci cand lucrezi de acasa este important sa creezi niste bariere prin care sa separi mediul domestic de cel profesional. Poate suna incitant sa stai intinsa in pat, cu laptop-ul in brate, insa daca iti doresti un mediu creativ, motivant si productiv ai nevoie de mai mult de atat.


 

Ideal ar fi sa-ti transformi o camera in birou. In cazul caselor cu mai putin spatiu, va trebui sa aranjezi un loc special pentru lucru.

 

Cateva sfaturi pe care le poti folosi atunci cand iti amenajezi spatiul de lucru:

 

Daca petreci foarte mult timp lucrand in fata computerului ai nevoie de un birou si un scaun foarte confortabile si ergonomice. Aigura-te ca monitorul, tastarura, mouse-ul sau laptop-ul sunt pozitionate la o inaltime potrivita si intr-un unghi potrivit, pentru a nu te afecta. Este important sa-ti lasi suficient loc pentru picioare, deoarece dupa mai mult timp de stat pe scaun vei simti nevoia sa-ti intinzi picioarele, pentru relaxare. Un scaun ergonomic pentru birou este mereu o investitie buna, pentru ca te ajuta sa eviti durerile de spate si de gat.

 

Evita sa aglomerezi biroul cu tot felul de lucruri inutile, care iti pot distrage atentia. Cablurile si firele sunt si ele o povara, asa ca trebuie ascunse cat mai bine.

 

Un al doilea monitor poate fi de folos. De multe ori cand lucrezi la ceva foarte important, te trezesti cu monitorul acoperit de fereste, asa ca este foarte util sa ai doua monitoare pentru a evita aglomeratia si a organiza mai bine programele cu care lucrezi.

 

Adauga un stimulent vizual - mai ales in cazul in care munca ta este una de creatie. Un poster sau un tablou te pot ajuta sa te relazi. Daca ai posibilitatea sa-ti palsezi biroul langa fereasta, nu ezita. Pentru cateva clipe de relaxare vizuala sau mentala, recreeaza-te privind pe geam.

 

Ai grija la lumina si culoare. S-a dovedit stiintific faptul ca anumite culori influenteaza starea de spirit. Lumina in camera este si ea deosebit de importanta, influentand direct procesul creativ, asa ca foloseste la maximum lumina naturala si culorile calde.

 

Un plus de oxigen si verdeata. Un mediu de lucru oxigenat, este unul creativ. Mici plantute in ghiveci te ajuta sa creezi un asemenea spatiu.

 


Te-ar mai putea interesa: