Botox-ul la varste fragede te imbatraneste
Publicat Miercuri, 13 iulie 2011, de catre Andreea Nestian
Multumita influentei celebritatilor, femei tot mai tinere apeleaza la injectiile cu Botox pentru a preveni aparitia ridurilor. Cele mai recente studii au aratat insa ca aceste proceduri pot avea exact efectele opuse, daca sunt aplicate in momentele nepotrivite. Folosit prea devreme, Botoxul poate accelera procesul de imbatranire.


Medicul britanic Darren McKeown a publicat chiar un material in care explica faptul ca teoria conform careia Botoxul ar preveni aparitia ridurilor este doar un mit si poate avea efectele contrare.  


"Nu exista nicio dovada ca tratamentul pe termen lung cu Botox actioneaza ca un factor preventiv. El actioneaza asupra ridurilor relaxand muschii responsabili de liniile de expresie si s-a dovedit eficient numai pentru liniile severe de pe frunte.


Inceperea unui tratament cu Botox in tinerete ar putea face mai mult rau decat bine" a concluzionat McKeown, explicand ca substanta afecteaza structura muschilor facandu-i sa-si piarta fermitatea naturala.


Efectele nefaste se vad in special in zona ochilor, multe celebritati fiind surprinse cu riduri accentuate din cauza utilizarii exagerate a Botox-ului.


Cuvinte descriptive:

Te-ar mai putea interesa: