Bune maniere care (inca) conteaza la masa
Publicat Miercuri, 26 octombrie 2011, de catre D.M.S.
Daca ai impresia ca nu se mai pune pret pe bunele maniere la masa, te inseli. Un zgomot de sorbit supa sau o scobitoare folosita cand nu trebuie ii poate face pe cei de la masa sa te eticheteze intr-un mod nu tocmai flatant.


Iata cateva reguli de bune maniere pe care inca se pune pret atunci cand te afli la masa:

- Daca esti cea in cinstea careia se inchina un pahar, tine-ti paharul la nivelul bratului si nu bea din el. Da din cap usor si multumeste pentru cinste.

- Niciodata sa nu iti iei cocktailul la masa.

- Lasa mancarea sa se raceasca singura, nu sufla in ea.

- Daca porti ruj, apasa discret un servetel de hartie peste buze inainte de a incepe sa mananci.

- Servetelul de pe masa se afla acolo doar pentru a-l folosi pentru gura. Nu-l folosi pentru a-ti sterge rujul sau, mai grav, sa-ti sufli nasul.

- Coatele nu se tin pe masa, niciodata!

- Nu iti pune geanta, cheile sau ochelarii pe masa.

- Scoate mancarea din gura exact asa cum a intrat, adica cu furculita.

- Samburele de la maslina se indeparteaza cu ajutorul degetului mare si al celui aratator.

- Gusta mancarea din farfurie inainte de a adauga sare sau piper.

- Dupa ce termini de mancat, lasa farfuria unde este, nu o impinge.


Te-ar mai putea interesa: