Cat timp pierdem cu e-mailuri inutile?
Publicat Luni, 05 martie 2012, de catre D.M.S.
Ziua incepe si se sfarseste ca de obicei conform graficului de lucru stabilit de compania pentru care lucrezi. Cele opt ore de activitate trebuie sa fie cat mai productive si eficient folosite


Aproximativ toate persoanele care lucreaza intr-un birou se folosesc de e-mail. Aici apare o problema, de fiecare data cand folosesti posta electronica ai zeci de mesaje noi pe care bineinteles ai tendinta de a le deschide si citi. Ce fel de mesaje sunt acestea? In mojoritatea cazurilor sunt prezentate oferte promotionale, anunturi care poate nici nu te-au interesat vreodata, felicitari, intrebari din partea unor persoane si tot asa mai departe. 

In ciuda faptului ca tehnologia este destinata pentru a ne face viata mai usoara, totusi are si unele dezavantaje. 

Aceste e-mailuri nu fac altceva decat sa iroseasca din timpul nostru foarte pretios. Orice sef de firma va fi nemultumit de faptul ca iti pierzi vremea cu nimicuri. 

Companiile mari pierd anual 650 miliarde de dolari din cauza email-urilor inutile primite si trimise. Ele nu fac altceva decat sa distraga atentia si concentrarea angajatilor de la munca de birou, iar firma sa inregistreze pierderi din aceasta cauza.

Un studiu a demonstrat faptul ca dupa ce suntem intrerupti de un e-mail, ne ia pana la 15 minute pentru a reveni la munca.

email-urile sunt trimise catre un grup mare de oameni, iar acestia de obicei folosesc optiunea "Reply All" pentru a raspunde. De aceea nu reusesti sa ajungi la nivelul "Inbox zero", adica toate mesajele primite sa fie si citite.

Intr-un sondaj on-line se arata ca oamenii primesc in medie 56 de emailuri pe zi, dar numai 45% din ele sunt relevante.

autor: Birca Larisa

Foto: 
Hepta


Cuvinte descriptive:

Te-ar mai putea interesa: