Celulele stem si rolul lor in produsele cosmetice
Publicat Joi, 23 iunie 2011, de catre R.I.
Celulele stem sunt considerate de unii ca fiind cheia rezolvarii unei serii de probleme de sanatate. Ele au un potential remarcabil sa dezvolte mai multe tipuri diferite de celule in organism in timpul vietii timpurii si sa creasca. In plus, in multe tesuturi, ele servesc ca un fel de sistem de reparare intern, impartindu-se fara limita refacerea altor celule, atata timp cat persoana este inca in viata.


Cand o celula stem se divide, fiecare noua celula are potentialul fie de a ramane o celula stem sau de a devini un alt tip de celule cu o functie mai specializata, cum ar fi o celula musculara, o celula rosie sau o celula a creierului. Avand in vedereabilitatile lor unice de regenerare, celulele stem pot oferi noi posibilitati pentru tratarea unor boli precum diabetul, bolile de inima si multe altele.

Adevarata intrebare este: Pot ele sa ne ajute sa realizam tineretea si frumusetea vesnica? Celulele stem din piele controleaza formarea noilor celule si sunt, astfel, direct responsabile pentru tineretea pielii. In cazul in care celulele stem mor, pielea imbatraneste. Pana in prezent, cercetarea clasica asupra celulelor stem s-a concentrat pe celulele stem ale animalelor sau umane, dar si plantele, care ca orice specie care traieste si creste, contin, de asemenea, celule stem valoroase cuproprietati miraculoase. Cea mai remarcabila dintre acestea este ca toate celulele plantelor sunt atotputernice , adica intreaga planta se poate regenera de la oricare dintre celulele sale. La om, acelasi lucru este adevarat numai in timpul unei faze embrionare extrem de timpurii, ceea ce explica modul in care gemenii identici se formeaza. Totipotenta din celulele lor ofera plantelor posibilitatea exceptionala de a se vindeca si regenera.

O noua tehnologie numita PhytoCell permite celulelor stem din plante sa fie valorificate pentru a lucra eficient in produce pentru ingrijirea pielii si cosmetice.

Aceasta tehnologie foloseste un soi vechi de mar elvetian, care a fost descoperit pentru a improspata in mod eficient si revitalizare tenul intr-un mod de neconceput inainte.

Uttwiler Spätlauber este un soi de mere cunoscut pentru perioada sa indelungata de depozitare. Copacii au fost cultivati initial in secolul 18 si roadele lor au fost renumite pentru abilitatea lor de a ramane proaspete mult timp dupa ce au fost pe deplin dezvoltate. Din fericire, exista cativa copaci ramasi inca din secolul 18 in zone izolate din Elvetia datorita longevitatii plantei. Fructele contin celule stem extrem de active care protejeaza merele sa se strice.

Mai multe companii care produc creme de ingrijire a pielii folosesc acum aceasta tehnologie ca o modalitate de a proteja celulele stem din piele si cresterea rezistentei ei la toxinele din mediu, cum ar fi stratul de ozon sau lumina soarelui, lasand pielea tenului se aratate proaspata. Se spune ca un mar pe zi tine doctorul departe. In acest caz, doar s-ar putea sa mearga pentru a tine ridurile departe.