Cum aplici corect crema de protectia solara
Publicat Vineri, 13 mai 2011, de catre R.I.
Cautarea tineretii nu mai este ceva nou. In fiecare an, milioane de lei sunt cheltuite pe tratamente anti-imbatranire. Dar unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poti face pentru a incetini inevitabil este de a proteja pielea de razele soarelui. Desi soarele iti ajuta corpul sa creeze vitamina D, razele lui ultraviolete sunt daunatoare si pot accelera imbatranirea prin riduri, piele deshidratata si hiperpigmentare.


Folosirea in mod corespunzator a protectiei solare nu te ajuta doar sa previ imbatranirea prematura, dar te va proteja si de cancerul de piele.

Instructiuni

1. Alege-ti o protectie solara cu spectru larg, care absoarbe razele ultraviolete-A (UVA) si ultraviolete-B (UVB). In timp ce toate cremele solare absorb razele UVB care cauzeaza arsuri, multe nu absorb razele UVA care cauzeaza imbatranirea. Un astfel de produs cu spectru larg le va absorbi pe amandoua.

2. Asigura-te ca produsele de protectie solara au un factor de protectie solara (SPF) de 15 sau chiar mai mare. Pentru a sti ce SPF trebuie sa alegi, ia numarul SPF-ului si inmulteste-l cu numarul de minute in care pielea ta ajunge sa se arda. De exemplu, in cazul in care pielea se poate arde in zece minute, SPF 15 va proteja pielea de la ardere pentru 150 de minute.

3. Aplica-ti crema de protectie solara cu cel putin 30 de minute inainte de expunerea la soare. Protectia solara trebuie sa inmoaie pielea pentru a functiona corect.

4. Reaplica la fiecare doua ore sau dupa ce transpiri abundent. 

Este posibil sa nu iti dai seama cand se absoarbe in cazul in care crema este incolora, dar uleiurile din piele se vor muta in jurul protectiei solare si vei avea o acoperire inegala. Orice iti atinge pielea cum ar fi mainile, hainele,sudoarea si apa, iti indeparteaza protectia solara. Reaplicarea iti asigura o acoperire consistenta.

5. Aplica protectie solara ca o crema zilnica - chiar si in zilele noroase. Razele UV pot penetra norii grosi si pot cauza daune pielii, chiar fara a arde pielea. Transformandu-l intr-un obicei te va ajuta sa iti mentii pielea protejata in orice moment.

6. Protejeaza-ti restul corpului. Dosul palmelor, gatul. Si bratelor si gatului trebuie sa le acorzi aceeasi atentie precum fetei, deoarece pielea este mai subtire in aceste zone si de obicei ele sunt expuse la soare. Da-ti cu crema pentru protectie solara pe toate zonele expuse cu cel putin 30 de minute inainte de expunerea la soare. 

7. Utilizeaza suficient. Daca nu folosesti destula protectie solara nu vei avea protectie maxima. Utilizeaza aproximativ o lingurita pe fata, trei lingurite pentru fiecare mana si piept. 

8. Te poti spala de protectia solara la sfarsitul zilei, inainte de a merge la culcare. O fata curata si o piele hidratata poate ajuta la prevenirea ridurilor.


Te-ar mai putea interesa: