Cum citesti etichetele cosmeticelor
Publicat Marti, 28 iunie 2011, de catre Andreea Nestian
Eticheta nu e doar o fita. Termenul de “natural” starneste inca mari controverse deoarece, mai ales in Romania,  multe produse care contin numai un ingredient natural sau si un ingredient natural sunt catalogate ca fiind “produse naturale”.


De fapt, cand spui “natural”, inseamna ca produsul respectiv contine doar ingrediente provenite din natura, din culturi naturale. Cosmeticele naturale sustin armonia si procesele de autoreglare ale pielii, stimuland starea generala de bine. In acelasi timp ele contribuie activ la protectia mediului inconjurator si a calitatii sociale a comertului in sensul fair trade.

Daca in cazul oamenilor nu e bine sa pui mare pret pe etichete, cand vine vorba de cosmetice naturale, acorda cateva clipe de atentie ambalajului. Mai exact, uita-te dupa certificarile care iti garanteaza calitatea produsului pe care urmeaza sa il cumperi si, mai apoi, sa il aplici pe piele.

Certificari

Pentru ca nu exista inca o definitie juridica a cosmeticelor naturale, acest fapt este suplinit de o serie de etichete (certificari) diferite, pe care cumparatorii le pot identifica pe eticheta cosmeticelor : BDIH, NaTrue sau Demeter.

citeste articolul complet pe femina.ro


Cuvinte descriptive:
,

Te-ar mai putea interesa: