Cum iti revii dupa un divort
Publicat Luni, 16 mai 2011, de catre Costina Constantinescu
Ruperea unei relatii este dureroasa, insa destramarea unei casnicii este dezastruoasa.


 

Cand lucrurile nu mai merg, va certati in mod constant sau preferati sa nu va mai vedeti sau sa va evitati si decideti ca divortul este necesar, perioada imediat urmatoare este una foarte grea.

Multe drumuri, formalitati, discutii in contradictoriu..., dar trebuie sa fii tare si constienta ca nu este sfarsitul lumii.

Daca stii ca nu mai poti rezista intr-o astfel de casnicie, nu trebuie sa te complaci intr-o situatie problematica pentru ca nu vrei ca altii sa stie ca nu esti fericita sau pentru ca iti dezamagesti parintii, rudele.

Un divort este cat se poate de normal, intre doua persoane care ajung sa constate ca nu se potrivesc intrutotul sau ca isi vor altceva.

Iata primii pasi pentru a trece peste un divort:

1. Nu amana!

Amanarea nu face decat sa complice situatia. Cu cat totul trece mai repede, cu atat mai bine va fi pentru tine. Daca totul va dura o vesnicie vei ajunge sa suferi mult pentru un lucru care poate avea o rezolvare rapida si usoara.

2. Nu te izola!

Chiar daca ai impresia ca singura te poti descurca si trece peste tot, uneori ai nevoie de prieteni, de parerile lor, de ajutorul lor. Nu trebuie sa te izolezi, ci trebuie sa iesi, sa faci tot ceea ce voiai sa faci in timpul casniciei, dar nu puteai...

3. Fii optimista!

Cu toate ca ai fost obisnuita multi ani sa il ai pe fostul sot prin preajma, nu trebuie sa disperi si sa te gandesti ca de acum incolo vei fi singura, pentru ca nu este asa!

Chiar daca pentru ceva timp nu vei vrea alta relatie, la un moment dat vei gasi pe cineva care te va face din nou sa visezi, sa te simti bine.

Asadar trebuie sa fii optimista, totul se rezolva mai devreme sau mai tarziu.

Daca ai copii, concentreaza-te asupra lor si a ta, iesiti impreuna, jucati-va! Vei vedea cat de frumoasa este viata si dupa un hop atat de mare precum divortul!

4. Fii frumoasa!

Simte-te bine in pielea ta! Nu sta in casa, plangandu-ti de mila, ci aranjeaza-te, fa shopping si cumpara tot ceea ce crezi ca ti se potriveste. Alege culori indraznete, du-te la cosmetica, schimba-ti look-ul!

Schimba-ti pana si parfumul pe care il folosesti de atata timp.

Reinventeaza-te ca persoana, ca femeie!


Te-ar mai putea interesa: