Cum sa te descurci cu copii indisciplinati
Publicat Vineri, 13 mai 2011, de catre R.I.
Incapatanarea este draguta la un copil mic, dar in momentul in care ajunge la varsta scolara, comportamentul indisciplinat este o problema pentru parinti, profesori si colegi. Primul pas in corectarea problemei este sa recunosti ca propriile tale metode parentale, probabil, ii permit copilului sa devina indisciplinat si, prin modificarea lor, iti poti ajuta copilul sa se poate corespunzator


Instructiuni

1. Seteaza limite clare si tine-te de ele. copilul tau trebuie sa stie exact comportamentul este asteptat din partea lui. expertii spun ca copiii isi doresc de fapt, limite stabilite o data cu fermitate stabilit; cei mai multi copii vor respecta regulile.

2. Fa cat mai putine amenintari, iar daca le faci tine-te de cuvant. Este usor sa avertizezi un copil ca va merge la culcare fara sa manance, daca acesta nu curata in camera lui, dar daca ii dai sa manance, ii arati ca nu faci exact ce zici. Daca nu esti gata sa si indeplinestio amenintare, nu o rosti.

3. Petrece timp cu copilul tau. Nu trebuie sa iti planifici activitati pentru fiecare minut al zilei, doar tinandu-ti copilul langa tine in timp ce iti faci treaba sau ii permiti sa isi faca temele la masa din bucatarie in timp ce gatesti creeaza un sentiment de comuniune si poate reduce comportamentul indisciplinat care decurge din nesiguranta.

4. Stabileste pedepse rezonabile in urma carora o sa obtii rezultate. Toti copiii sunt diferiti si un copil poate raspunde rapid in cazul in care pedeapsa este mare, in timp ce altuia ar trebui sa-i fie redusa si alocatia. Evitati folosirea treburilor menajere ca o pedeapsa. copiii ar trebui sa faca treburile fara plata, doar pentru ca fac parte din familie.

5. Recompenseaza-ti copilul daca se poarta frumos. Consolidarea pozitiva poarta un mesaj puternic pentru copilul tau. copiii care primesc laude pentru faptele bune incerca din greu sa se comporte frumos in continuare.

6. Planifica timpul copilului tau pentru a contribui la dezvoltarea responsabilitatii lui. copiii care se purta urat mai mereu inseamna ca au prea mult timp liber la dispozitie. Pana cand copilul tau se poate comporta in mod corespunzator singur, redu-i timpul liber si umple-l cu activitati sportive, treburi sau invatat.

7. Vorbeste cu medicul pediatru, daca crezi ca comportamentul copilului tau indisciplinat provine dintr-o problema psihologica. copiii cu probleme de atentie (ADHD) si alte motive care ar putea avea nevoie de medicamente sau dieta pentru a-l ajuta sa functioneze in mod responsabil.


Te-ar mai putea interesa: