Cum te adaptezi la un nou loc de munca
Publicat Luni, 09 mai 2011, de catre Andreea Nestian
Ti-ai schimbat locul de munca si simti presiunea noului, de la activitate si pana la colegi. Ca sa poti sa lucrezi la un nivel ridicat de profesionalism trebuie sa te incadrezi in mediu, sa te adaptezi colectivului si programului.


 

Exista niste pasi pe care ii poti face si care sa iti ofere garantia intergarii in grup. Inainte de toate, incearca sa eviti "bisericutele". Nu barfi, pentru ca astfel vei deveni urmatoarea tinta a colegilor tai. Chiar daca ai unele antipatii, pastreaza-le pentru tine cel putin la inceput.

Nu critica munca celorlalti daca nu ai solutii. Este foarte usor sa arati pe cineva cu degetul, insa nu este atat de simplu sa gasesti rezolvarea la orice problema. Chiar si micile observatii pe care le faci, incearca sa fie pe un ton cat mai neutru.

Nu te plange de cat de multa munca ai! Chiar daca tu esti indreptatita, cei din jur vor crede ca esti lenesa si te vor ocoli. cine s-ar mai baza pe o persoana care nu face decat sa comenteze si sa isi planga soarta?

Ai grija la tonul pe care il folosesti. Daca esti calma si ingaduitoare, colegii ar putea profita de pe urma bunatatii tale. Daca, in schimb, ridici tonul si tipi, vei fi catalogata drept isterica. Asa cum sustinea si Aristotel, calea de mijloc este cea mai buna: arata ca stii cand sa lasi de la tine si cand nu.

Acorda atentie hainelor pe care le porti la munca. Daca nu este un mediu atat de sobru si te poti imbraca mai lejer, fa-o cat mai decent, nu este nevoie sa iti etalezi toate topurile care iti scot in evidenta bustul.

Refuza si ocoleste avansurile. O relatie cu un coleg nu va face altceva decat sa dauneze muncii si imaginii tale, sa dea nastere la barfe si sa iti complice viata intr-un mod inutil.

Incearca sa fii cat mai sociabila si prietenoasa. Daca la inceput ai impresia ca nu prea ai despre ce vorbi cu colegii tai, porneste de la munca pe care o faceti in comun. Nu fa prea multe confidente, insa incadreaza-te in grup, iti va fi mai usor mai tarziu.

 

sursa; femina.ro   

 


Cuvinte descriptive:
,

Te-ar mai putea interesa: