Femeile se indragostesc dupa sex si barbatii vor mai mult
Publicat Luni, 05 septembrie 2011, de catre D.M.S.
starea pe care o femeie o are in timpul orgasmului a fost descifrata de cercetatori. In momentul culminant, activitatea cerebrala se modifica in functie de zona erogena atinsa.


Un scanner de monitorizare a activitatii cerebrale a aratat ca pana la 30 de zone diferite se activeaza in timpul unui act sexual, printre ele si cele responsabile pentru emotii, simt tactil, bucurie, satisfactie si memorie.

La femei, excitarea "amorteste" sistemul nervos astfel incat ele nu mai simt durerea, ci doar placerea.

Hormonul principal eliberat in timpul sexului poarte numele de "hormonul imbratisarii". "Acesta te face sa lasi garda jos si sa ai mai multa incredere in partener", spune un specialist in sanatatea sexuala.

Din motive necunoscute, la femei sa elibereaza acesti hormoni intr-o cantitate mai mare decat barbatii. Asa se explica de ce femeile se ataseaza emotional mult mai repede decat barbatii.

barbatii, in schimb, in loc sa primeasca o doza din hormonul imbratisarii, primesc o doza de placere. Hormonul eliberat de acestia este dopamina, hormonul placerii, motiv pentru care numarul barbatilor dependenti de sex este mai mare decat cel al femeilor.

Numarul de neuroni scade odata cu inaintarea in varsta, iar pana la 35 de ani se pierd 7.000 de neuroni pe zi. O viata sexuala sanatoasa poate ajuta la regenerarea acestor celule. In concluzie, oameni in varsta activi pe plan sexual sunt mai sanatosi pe plan mintal decat cei care nu au o viata sexuala.

Explicatia este simpla: sexul creste viteza cu care sangele circula si ajuta la o mai buna oxigenare a creierului. Mai mult decat atat, o buna oxigenare a creierului creste puterea de concentrare si viteza de reactie.

Buzele contin de 100 de ori mai multe terminatii nervoase decat in varfurile degetelor, de exemplu, iar sarutul activeaza parti ale creierului care scad nivelul de stres. Studiile au aratat ca sarutul imbunatateste intregul act sexual, datorita cresterii nivelului de hormoni ai placerii si ca ne face mai receptivi.

Studiile efectuate in laboratoare, atat pe oameni cat si pe animale, au aratat ca orgasmul poate bloca semnalele dureroase sa ajunga la neuronii care raspund la durere.

De asemenea, psihicul are un rol foarte important in atingerea unui orgasm, mai ales in cazul femeilor.

In timp ce barbatii se concetreaza strict asupra senzatiilor fizice, femeile se excita mai usor cand sunt relaxate. Scanarile arata ca in timpul sexului, partile creierului responsabile cu frica, anxietatea si emotiile sunt tot mai putin active, iar in timpul orgasmului acestea nu functioneaza.

Conform cercetatorilor, exista un sistem bine structurat care ne face sa ne simtim fericiti. Acest sistem este activat de sex, droguri, jocuri de noroc, in mare parte de tot ce ne face placere.

Fara indoaiala, sexul ne poate aduce benificii nu numai pe plan fizic ci si pe cel psihic si social. Hormonii eliberati in timpul actului sexual ajuta la tratarea depresiei si limpezesc mintea.