Garderoba unei printese! Rochiile purtate de Lady Di, scoase la licitatie
Publicat Joi, 23 iunie 2011, de catre Andreea Nestian
Pe 25 iunie 1997, cu doar doua luni ianinte de a-si pierde viata, printesa Diana si-a scos la licitatie 79 de rochii, pentru a strange bani pentru caritate. "Inspiratia pentru aceasta minunata vanzare a venit de la o singura persoana... fiul nostru William" a declarat printesa Diana, la momentul respectiv.


Licitatia s-a tinut la New York si au participat peste 1100 de cumparatori si 220 de jurnalisti. In doar doua ore si jumatate, toate cele 79 de rochii au fost vandute, iar suma totala stransa s-a ridicat la 3.6 milioane de dolari.


14 dintre rochiile purtate de Lady D la diverse evenimente publice au fost cumparate de Maureen Rorech Dunkel, o femeie de afaceri din Florida, pentru care a platit nu mai putin de 670.000 de dolari. Doar rochia albastra, din catifea, pe care printesa a purtat-o la dansul cu John Travolta, de la Casa Alba, in 1985, a costat 225.000 de dolari.


Dupa moartea Printesei, Dunkel a aranjat cu o organizatie nonprofit sa porneasca un tur-expozitie pe trei continente, cu cele 14 rochii, pentru a strange bani pentru fundatiile de caritate sustinute de Diana. La final, pentru zece ani, rochiile au fost expuse la Kensington Palace.

Ajunsa in pragul falimentului, Maureen Dunkel se vede nevoita sa vanda colectia de rochii iconice pentru a-si achita datoriile, care se ridica la peste 2.5 milioane de dolari.

Majoritatea rochiilor regale sunt estimate la preturi intre 175.000 si 550.000 de dolari iar rochia albastra de catifea este asteptat sa aduca pana la 1 milion de dolari.  

 


Te-ar mai putea interesa: