Iata care este secretul fericirii in cuplu
Publicat Miercuri, 27 iulie 2011, de catre D.M.S.
Secretul fericirii in cuplu este mult mai simplu decat ai fi crezut vreodata. Cercetatorii de la universitatea Tennessee au ajuns la concluzia ca, intr-o relatie reusita, sotia trebuie sa fie mai slaba decat sotul ei.


Studiul a fost realizat pe o perioada de patru ani si a indicat ca ambii parteneri sunt mai multumiti atunci cand indicele de masa corporala (IMC) al femeii este mai mic decat cel al barbatului.

IMC este calculat prin raportul dintre greutate si patratul inaltimii unei persoane.

In prima faza, barbatii raman intr-o relatie deoarece o considera atragatoare pe partenera lor zvelta. În acelasi timp, femeile se simt increzatoare si iubite, deoarece stiu deja ca barbatii lor inca se simt atrasi de ele.

IMC-ul este utilizat pentru a determina daca o persoana este supraponderala sau obeza. Acest indice a fost inventat de statisticianul belgian Adolphe Quetelet (1796-1874), fiind de altfel cunoscut si sub denumirea "Indexul Quetelet".

Persoanele care au un IMC mai mic de 18 sunt considerate slabe, cele cu un IMC cuprins intre 18 si 25 sunt considerate ca avand o greutate normala, cele cu un IMC cuprins in intervalul 25,1 - 30 sunt supraponderale, iar obezitatea incepe atunci cand IMC-ul depaseste valoarea 30.

In studiul realizat de cercetatorii de la universitatea Tennessee au fost selectionate 169 de cupluri casatorite cu varsta de pana la 35 de ani. subiectii au completat un chestionar la fiecare sase luni, timp de patru ani. Astfel s-a descoperit ca barbatii cu un IMC mai mare erau mai fericiti la inceputul casatoriei si ramaneau fericiti in continuare.

Acelasi efect a fost remarcat si pentru femei - la sfarsitul celor patru ani de studiu, femeile cu un IMC mai mic decat cel al sotilor lor erau considerabil mai fericite decat femeile care aveau cel putin aceeasi greutate cu sotii lor. expertii sugereaza totodata ca femeile si barbatii sunt mai fericiti in relatiile lor atunci cand barbatii sunt "mai puternici intr-un mod benign".