Implica-ti copilul in cresterea animalului de companie
Publicat Miercuri, 27 iulie 2011, de catre R.I.
Animalele de companie sunt un plus minunat in procesul de maturizarea al unui copil. In afara de dragostea neconditionata, ei invata, de asemenea, ce inseamna responsabilitate si respect.


Cateva moduri de a-ti invata copilul sa fie un stapan al unui animal de companie responsabil si iubitor sunt scrise in articol.

1. Masoara tu portia de mancare a animalul de companie lasa-l pe copilul tau sa o puna in castron si sa-l hraneasca. Daca este un copil mai mare il poti invata cum sa masoare mancarea sau cu ce produse hranesti animalul de companie.

2. Spune-i copilului tau sa verifice periodic si sa se asigure ca exista destul apa in bolul animalului sau de companie.

3. I-ati si copilul cand plimbi cainelui. Daca copilul tau este destul de mare si cainele este destul de usor de manevrat, arata-i copilului cum sa tina lesa si lasa-l sa preia controlul. 

4. Arata-i copilului tau cum sa scoata litiera si sa curete deseurilor. Arata-i, de asemenea, copilul tau cum sa schimbe asternutul din litiera si sa se adauge altul nou atunci cand este necesar.

5. Lasa-ti copilul sa te ajute cu baia si ingrijirea animalului de companie. De exemplu, ai putea aplica samponul si copilul tau ar putea spala sau te-ar putea ajuta sa tina animalul de companie. copilul tau ar poate ajuta, de asemenea, sa tina animalul de companie in timpul perierii si in timpul adminsitrarii medicamentatiei. 

6. Invata-ti copilul cum sa se joace in conditii de siguranta cu animalul de companie si sa nu fie dur. Arata-i, de asemenea, copilul tau cum sa se descurce in mod corespunzator cu animalul de companie, iar in cazul in care copilul este destul de mare, cum sa tine in  brate in mod corespunzator animalul de companie, daca este necesar.

7. Ia-ti copilul la cumparaturi la magazinul de aprovizionare pentru animale de companie si explica diferentele dintre anumite produse si companie. De exemplu, explica-i care jucarii sunt sigure pentru caini si de ce anumite jucarii (cum ar fi biciul) nu sunt.

 


Te-ar mai putea interesa: