Importanta socializarii in cariera
Publicat Marti, 28 iunie 2011, de catre Costina Constantinescu
Networking-ul este foarte important in viata sociala. Te ajuta in gasirea de noi prieteni, in cautarea de noi locuri de munca si in construirea de relatii profesionale care sa te avantajeze pe viitor in cariera.


Din ce in ce mai multi angajatori isi verifica potentialii candidati si pe retelele de socializare, precum: Facebook, Twitter, LinkedIn.

De cele mai multe ori acestea fac diferenta. continutul postat este foarte important, iar pasii gresiti sunt adesea sanctionati.

Asadar, trebuie sa iti asumi raspunderea pe continutul paginii tale de pe orice retea de socializare, aceasta putand sa aiba un caracter decizional pentru cariera ta.

LinkedIn este una dintre cele mai cunoscute retele sociale axate pe cariera. Profilul tau trebuie sa fie unul sobru, business, in care sa iti etalezi talentele profesionale, care pot atrage atentia potentialilor recrutori.

Este un site destinat construirii de relatii in domeniul tau profesional, foarte important in dezvoltarea brand-ului personal.

Facebook-ul este cea mai populara retea de socializare. Aici iti poti dezvalui adevarata personalitate, poti posta melodiile care iti plac, iti poti face un grup de prieteni cu care poti avea conversatii interesante, iar potentialii angajatori pot vedea exact daca ai comportamentul pe care il cauta la un candidat.

evenimentele care sunt facute publice pe Facebook pot fi foarte utile. Poti intalni oameni care te pot ajuta in domeniul tau, poti invata lucruri noi si te poti specializa intr-o anumita ramura profesionala.

Trebuie sa ai mare grija insa la tot ce postezi, la pozele pe care le incarci sau la fotografiile care au "tag-ul" cu numele tau pe profilurile altor prieteni.

Exista optiuni prin care acestea pot fi vizualizate numai de catre prietenii pe care ii selectezi. Astfel, problemele personale si conversatiile tale vor fi acoperite, iar angajatorii nu le pot citi.

Un prim pas pentru a avansa in cariera si a fi prezenta in retelele de socializare este imprietenirea cu persoane care au aceleasi preocupari ca si tine, cu figuri importante din domeniul tau etc.

Postarea unei intrebari sau a unui articol referitor la domeniul tau principal de activitate ii poate atrage pe prietenii tai virtuali sa iti raspunda si astfel vei intra in contact cu ei si poti face schimb de opinii si experiente.

Poti lega contacte cu personalitati din intreaga lume, poti intra pe paginile companiilor, poti afla cele mai noi oferte in timp util.

De asemenea, daca ai o firma o poti promova in retelele de socializare, putand deveni cunoscuta in timp record, reducandu-se astfel costurile rezervate publicitatii.


Te-ar mai putea interesa: