La 30 de ani familia e mai importanta decat cariera (studiu)
Publicat Joi, 12 mai 2011, de catre Andreea Nestian
La capitolul finante, diferentele sunt inca destul de mari intre femei si barbati, dupa cum tot mai multe studii o indica. Cu toate astea, spre deosebire de vremurile in care diferentele proveneau din discriminarea sexului, astazi totul tine mai mult de alegerea personala a femeii moderne.


Un nou sondaj realizat de o celebra publicatie pentru femei, a ajuns la concluzia ca, pentru majoritatea, varsta de 30 de ani este ideala pentru a incepe o familie, pentru a aduce pe lume un copil si in consecinta cariera pica pe planul doi - ceea ce inseamna un venit considerabil mai mic.


Dintre cele 1800 de femei care au participat la sondaj, toate in preajma varstei de 30 de ani, aproximativ 80% au considerat aceasta perioada ideala pentru a se casatori si a face copii. In acelasi timp, toate au recunoscut ca iubirea nu mai este o prioritate, doar una din cinci considerand ca se simte mai atractiva o data cu depasirea acestui prag de varsta.


Vorbind in continuare despre sentimente negative legate de implinirea varstei de 30 de ani, o treime dintre femeile chestionate au recunoscut ca le intristeaza gandul ca imbatranesc si nu mai sunt frumoase si sexi, pentru partenerul lor.

In ciuda acesti fapt, studiul confirma ca tot mai multe femei aleg sa devina mame cat mai tarziu, dupa 30 de ani, dar chiar si atunci lasand, de buna voie, cariera pe planul doi. Dupa aparitia primului copil, mamicile aleg joburi pentru care sunt supra-calificate sau care le cer mai putin timp, pentru a se putea decica mai mult familiei.


"femeile nu isi doresc neaparat sa ajunga sus. Ele vor doar sa exceleze in tot ceea ce fac, in calitate de mama, fiica, sotie, prietena sau in plan profesional." este de parere psihologul si scriitoarea Avivah Wittenberg-Cox, care, de asemenea, precizeaza ca femeile moderne isi redefinesc permanent obiectivele in viata, iar varsta de 30 de ani este un moment cheie in tot acest proces.


Cuvinte descriptive:

Te-ar mai putea interesa: