La multi ani, Marilyn Monroe! O privire inapoi in timp
Publicat Joi, 02 iunie 2011, de catre Andreea Nestian
Nascuta pe 1 iunie 1926, Marilyn Monroe este, fara indoiala, una dintre cele mai marcante personalitati ale cinematografiei, pastrata in memoria multora drept un sex-simbol al feminitatii supreme.


Din momentele de inceput, inca de pe vremea in care se recunostea in numele Norma Jean, pana in clipa transformarii in sex-simbol, influenta lui Marilyn Monroe este intens resimtita si la 50 de ani de la moartea ei. Daca ar fi fost in viata, anul acesta ar fi sarbatorit implinirea a 85 de ani. In schimb, noi si noi detalii despre viata ei ies la suprafata si tot mai multe bunuri personale care au apartinut divei sunt vandute prin licitatii.


In scurta ei viata, Monroe a fost casatorita de trei ori: cu James Dougherty, cu care s-a maritat la varsta de 17 ani; cu starul de baseball Joe DiMaggio si cu dramaturgul Arthur Miller.

S-a remarcat prin frumusetea ei acaparanta si a facut istorie in evolutia revistei pentru barbati, Playboy; fiind renumita pentru formele ei apetisante.


In cariera, Marilyn Monroe a adunat record dupa record ca si actrita la Hollywood, dar si ca producator si a starnit ample controverse prin legatura cu presedintele John F. Kennedy si fratele acestuia, Robert.

Cea mai importanta mostenire pe care a lasat-o femeilor de pretutindeni este aceasta imagine iconica a frumusetii: blonda, cu forme bine conturate si cu o avere solida - personajul Marilyn Monroe este intruchiparea idealului de femeie.


Dramatica schimbare de la o tanara frageda si frumoasa la o femeie sex-simbol a fost adesea pusa in legatura cu operatiile estetice. De-a lungul timpului, s-au facut mai multe speculatii pe aceasta tema, multi afirmand ca agentul ei i-a cerut sa se supuna mai multor interventii chirurgicale, printre care si un implant in barbie, ca parte a procesului de consolidare a imagii de star la Hollywood.


Disparitia timpurie a lui Marilyn Monroe (5 august 1962) este inca inconjurata de teorii ale conspiratiei. Declarata oficial supradoza si posibila sinucidere, legaturile cu mediul guvernamental al vremii au starnit mari controverse legate de moartea divei. S-a afirmat chiar ca ultima persoana pe care ea ar fi contactat-o inainte de a muri a fost chiar presedintele.


Marilyn Monroe este in continuare o prezenta marcanta in viata multor tinere aspirante de succes la Hollywood.

Actrita Lindsay Lohan este una dintre multele care a realizat un pictorial incercand sa reproduca imaginea frumoasei Monroe.
lindsay_lohan_mm.jpg

Actrita Megan Fox si-a tatuat pe brat chipul idolului sau.
  megan_fox_tatuaj_mm.jpg

O serie de papusi barbie au fost create dupa chipul lui Marilyn, pentru o noua generatie de coletionari.
mm_papusa.jpg


Cuvinte descriptive:

Te-ar mai putea interesa: