Leonard Cohen va lansa un nou album in 2012
Publicat Marti, 16 august 2011, de catre Bogdan Enache
Leonard Cohen revine in primavara lui 2012 cu un album de studio care va include piesele "Born In Chains", "A Street", "Darkness", "Love", "Lullaby" si "Feel So Good", cunoscute fanilor din concertele artistului din recentul sau turneu mondial.


Precedentul album de studio al artistului canadian este "Dear Heather", din 2005. de atunci Cohen a mai lansat insa alte doua compilatii cu interpretari live.

In 2011, Cohen a fost distins cu Helpmann Award pentru concertul sau sustinut in Australia, la Hanging Rock, cu premiul Printul Asturiei pentru Litere si cu Glenn Gould Award pentru contributia adusa artelor.

Leonard Cohen a inceput sa cante la chitara la varsta de 13 ani. A urmat cursurile universitatii McGill, unde a castigat premiul McNaughton pentru creatie, inainte de absolvire. Åži-a publicat primul volum de poezie, "Let Us Compare Mythologies" la un an dupa aceea, cu un succes rasunator.

Judy Collins, nume de top al folk-ului anilor '60, inregistreaza o versiune a piesei "Suzanne", care ajunge rapid un hit. Solista ii propune lui Cohen sa o urmeze in turnee si astfel debutul lui are loc in vara anului 1967, la The Newport Folk Festival. Au urmat doua concerte cu casa inchisa in New York si o aparitie la CBS Network, unde Cohen isi interpreteaza cantecele si isi recita poeziile.

Cohen semneaza un contract cu studioul de inregistrari Columbia si, in 1968, lanseaza primul sau album, "The Songs of Leonard Cohen", un material devenit hit folk si care starneste valva in mediile muzicale, asigurandu-i un renume inegalabil printre cantareti si textieri. Au urmat, printre altele, "Songs From a Room"(1969), "Songs of Love and Hate"(1971), "New Skin for Old Ceremony" (1974), "Death of a Ladies' Man" (1977) si "I'm Your Man" (1988).

artistul canadian a parasit scena muzicala la inceputul anilor '90 pentru a se stabili si trai intr-o manastire budista din California, unde a devenit calugar si a primit prenumele Jikan, care inseamna "tacere".

Leonard Cohen si-a reluat turneele in 2008, dupa 15 ani de absenta de pe scena. A cantat si la Bucuresti in 2008 si 2009.


Cuvinte descriptive:

Te-ar mai putea interesa: