Magazinul IKEA recheama usile din oglinda PAX AURLAND
Publicat Marti, 01 noiembrie 2011, de catre Famme.ro
magazinul IKEA isi invita clientii care au achizitionat usi PAX AURLAND, de 50x229 cm, din oglinda si cu numarul de identificare al furnizorului 12650, sa contacteze Departamentul Relatii Clienti pentru a primi gratuit alte usi inlocuitoare.  


 

Compania IKEA a primit 14 sesizari de la clienti privind detasarea oglinzii de la usile PAX AURLAND. Aceste sesizari se refereau la usile PAX AURLAND produse de furnizorul cu numarul de identificare 12650 – acelasi furnizor care a produs usile glisante ELGA FENSTAD, rechemate de pe piata in luna septembrie. Pentru a evita orice posibilitate de producere a vreunui incident care sa afecteze siguranta clientilor sai, compania a decis retragerea imediata de la vanzare a usilor PAX AURLAND produse de acest furnizor si a initiat o ancheta cu privire la cauzele desprinderii oglinzii.

 

designerii IKEA au constatat acelasi defect de fabricatie ca si la usile ELGA FENSTAD, intalnit numai la loturile PAX AURLAND produse intre datele: 1039 – 1048 (10 – anul productiei 2010, 48-saptamana). Acest defect, in combinatie cu greutatea oglinzii, poate duce la desprinderea si caderea usii, cauzand spargerea oglinzii in bucati ascutite. De aceea, ca si in cazul usilor ELGA FENSTAD, IKEA a decis rechemarea de pe piata mondiala a usilor PAX AURLAND din loturile afectate.

 

 

Compania IKEA ii invita pe toti posesorii usilor cu oglinda PAX AURLAND sa verifice numarul de identificare al furnizorului si data fabricatiei inscriptionate pe interiorul usilor, in partea de jos a acestora (ca in imaginea de mai jos).

 

Daca numarul de identificare al furnizorului este 12650, iar data productiei cuprinsa intre 1039 si 1048, clientii sunt rugati sa contacteze Departamentul Relatii Clienti pe adresa de email info.bucuresti.ro@IKEA.com sau la numerele de telefon 0746.69.45.32, 021-407.45.32. O echipa a magazinului IKEA va inlocui gratuit, la domiciliul clientului, usile PAX AURLAND din loturile afectate, cu usile din oglinda PAX VIKEDAL.


Compania IKEA este intotdeauna preocupata de siguranta clientilor sai, toate produsele din gama IKEA fiind testate in timpul procesului de productie si supuse unor analize amanuntite ale riscurilor care ar putea aparea in timpul utilizarii lor. Daca un produs din gama IKEA nu corespunde standardelor de calitate IKEA sau asteptarilor clientilor, compania nu ezita sa ia masuri imediate. Usile pentru dulapuri comercializate in magazinele IKEA sunt testate in conformitate cu standardul European de calitate EN 14749, pentru produsele de mobilier de depozitare.


Usile cu oglinda PAX AURLAND cu seria de identificare a furnizorului 12650 si cu data de fabricatie 1039 – 1048 au fost produse in Suedia. In acest moment, acest tip de usi nu mai sunt disponibile in magazinele IKEA.


In total, in lume, s-au vandut aproximativ 79.000 bucati de usi cu aceste date de fabricatie. magazinul IKEA din Bucuresti a vandut aproximativ 220 de bucati, la pretul de 240 lei/bucata, fara a primi nicio sesizare cu privire la acest produs. Toti clientii care au cumparat un astfel de produs sunt rugati sa contacteze departamentul Relatii Clienti incepand chiar de astazi, 1 noiembrie, pentru a beneficia de inlocuirea gratuita a usilor PAX AURLAND.


Cuvinte descriptive:

Te-ar mai putea interesa: