Magazinul IKEA retrage de pe piata cortul pentru copii BUSA
Publicat Joi, 06 octombrie 2011, de catre Bogdan Enache
magazinul IKEA din Zona Comerciala Baneasa din Capitala anunta clientii care au cumparat cortul pentru copii BUSA sa il returneze la magazin, pentru a primi inapoi suma integrala platita pe produs, potrivit unui comunicat de presa.


Compania IKEA a primit trei sesizari cu privire la faptul ca firul metalic din care este alcatuit cadrul de sustinere al cortului BUSA s-a rupt in timpul utilizarii. Produsul a fost imediat retras de la vanzare din toate magazinele IKEA din lume. Toate componenetele produsului au fost re-testate atat de laboratoarele IKEA, cat si de un laborator extern. Testele au aratat ca firul metalic nu este suficient de rezistent si poate ceda daca este supus la presiune prea mare. De aceea, compania a decis sa retraga imediat cortul pentru copii BUSA de pe piata mondiala.

Cortul BUSA a intrat in gama de produse de pe rafturile magazinelor IKEA din toata lumea la 1 august 2011 si a fost retras de la vanzare pe 22 august, dupa prima sesizare.

Corturile BUSA au fost produse in Vietnam si au fost vandute in toate magazinele IKEA din lume in perioada 1-22 august 2011, in numar de 97.800 bucati.

magazinul IKEA din Bucuresti a comercializat 516 produse cu codul 101.920.09, la pretul de 39,99 lei si nu a primit nicio sesizare.

Clientii care au un produs cu acest cod sunt invitati la departamentul Relatii Clienti din magazin pentru a-l returna si a-si primi banii inapoi, incepand chiar de astazi, 6 octombrie 2011.

Acum doua saptamani, compania a rechemat usile glisante ELGA FENSTAD.

 


Cuvinte descriptive: