Masaj facial - invata sa-l faci singura
Publicat Marti, 19 iulie 2011, de catre D.M.S.
Masajul facial te ajuta sa te relaxezi instant. Sigur, nimic nu este mai placut decat sa fii rasfatata in fiecare zi de mainile dibace ale unui specialist, insa cand acest lucru nu este posibil, te poti descurca cel putin la fel de bine si singura.


In masajul facial facut chiar de tine se folosesc miscari usoare si principii ale acupuncturii. Nu se folosesc uleiuri speciale, ai nevoie doar de mainile tale.

Incepe prin a-ti masa rapid palmele intre ele. Cand acestea incep sa se incalzeasca pune-le pe fata. Vei simti cum caldura se raspandeste de-a lungul tenului tau.

Respira adanc. Respira prin nas, mentine aerul in piept si stomac si expira pe gura. Poti tine ochii inchisi sau deschisi, cum te simti mai confortabil. Repeta exercitiile de respiratie pana cand simti cum dispare stresul.

Pentru relaxare, continua sa respiri usor si adanc pe toata durata masajului.

Incepe masajul cu miscari ample si apoi adu ambele maini la nivelul fruntii. Cu degetele apropiate unele de celelalte, "bate" usor pielea. Coboara usor spre barbie cu aceleasi miscari ale degetelor. Fa acelasi lucru, insa in sens invers. Repeta miscarile de cinci - zece ori.

masaj_facial_1.jpg

Plaseaza degetele mari in punctul dintre sprancene. Iti poti odihni capul in palme, daca iti este mai confortabil asa. Preseaza punctul din mijlocul fruntii cu intensitatea folosita atunci cand storci o lamaie. Tine strans timp de 30 de secunde si apoi relazeaza-te. In masajul chinezesc, presiunea exercitata asupra acestui punct al fetei calmeaza mintea si ajuta in cazul insomniilor.
masaj_facial_2.jpg

 

Exact ca in tehnica precedenta, preseaza ambele tample cu degetele mari. Mentine presiunea timp de 30 de secunde si apoi elibereaza.
masaj_facial_3.jpg

 

Folosind degetul aratator si pe cel mijlociu, trage usor de portiunea de piele situata langa nari. Apoi impinge usor de-a lungul aceleiasi zone.
masaj_facial_4.jpg

Preseaza si trage usor de urechi folosind degetul mare si pe cel aratator. Incepe de la lob si urca usor pe conturul urechii.
masaj_facial_5.jpg

Finalizeaza masajul cu aceeasi tehnica folosita la inceput. 


Te-ar mai putea interesa: