Masajul, sursa de energie
Publicat Vineri, 06 mai 2011, de catre Famme.ro
Pastrarea frumusetii si tineretii reprezinta pentru cele mai multe femei un obiectiv de maxima importanta. Pentru a obtine efectul dorit este bine sa apelati in mod constant si la masaj, procedura extrem de eficienta.


Practicat preventiv, masajul facial ar trebui sa inceapa de la 25 de ani. Facut corect si constant, acesta imbunatateste hranirea tesuturilor prin afluxul puternic de sange realizat. In plus, masajul facial stimuleaza activitatea glandelor sebacee, care contribuie la mentinerea mantalei acide a pielii. Inviorand tonusul muscular, pielea isi mentine elasticitatea, impiedicand formarea depozitelor de grasime.

In cazul fetei si gatului puteti efectua singura masajul, cu conditia respectarii catorva reguli.

      - Daca tenul prezinta cosuri, acnee, eczeme, arsuri sau orice alte leziuni, nu este indicata practicarea masajului.

      - Ca la orice tratament cosmetic, inainte de a incepe masajul trebuie sa eliberati obrazul prinzand parul cu o banda si sa curatati perfect pielea cu un demachiant.

      - Durata unei sedinte de automasaj va fi de 15-20 minute. Miscarile vor fi blande, intensitatea acestora fiind determinata de varsta. La persoanele mai in varsta, intensitatea miscarilor va fi mai accentuata.

      - La efectuarea masajului se va folosi crema adecvata tipului de ten. Crema se incalzeste putin in palma apoi se aplica pe obraz si pe gat.

      - Masajul presupune trei miscari esentiale. Prima porneste din mijlocul barbiei spre urechi. A doua este o miscare circulara, pe obraji, avand un sens ascendent. A treia porneste din mijlocul fruntii, dintre sprancene, spre tample.

      - Sensul miscarii este determinat de directia circulatiei sangelui si a limfei, iar scopul este acela de a stimula circulatia sangvina.

     - Masarea gatului se va face tot prin miscari circulare, pornind de sub barbie, spre decolteu, masand zona alternativ, cu ambele maini.

sursa: femina.ro   


Cuvinte descriptive:

Te-ar mai putea interesa: