O femeie traieste un an fara oglinda! Tu ai putea?
Publicat Marti, 30 august 2011, de catre D.M.S.
Kjerstin Gruys a facut un pariu cu ea insasi si a renuntat sa se mai uite in oglinda timp de un an de zile.


Sacrificiul frumusetii a fost facut cu scopul de a-si imbunatati imaginea despre corpul ei. In timpul anului in care s-a privat de oglinzi, Kjerstin urmeaza sa fie mireasa.

Profesoara la departamentul de sociologie al UCLA, tanara Gruys a renuntat sa se mai priveasca in oglinda cu sase luni inainte de propria nunta.

ideea i-a venit tinerei dupa ce a citit un pasaj din cartea "The Birth of Venus" (n.r. -  nasterea lui Venus), scrisa de Sarah Dunant. Simtindu-se deja sub presiune din cauza planurilor pentru organizarea nuntii, Kjerstin s-a confruntat cu lipsa de incredere in ceea ce priveste felul cum arata. Astfel a ajuns sa se intrebe daca un an fara oglinzi ar ajuta-o sa isi accepte si sa-si aprecieze corpul.

Viitoarea mireasa isi dorea ca nunta sa fie centrata pe viitorul ei sot, Michael, ea, dragostea dintre ei si persoanele dragi, nu despre faptul ca a slabit cinci kilograme pentru a putea purta rochia de mireasa.

Ca fapt divers, lucrarea de dizertatie a aceasteia examineaza standardele masurilor de haine in industria modei din Statele unite.

Intreaga aventura este descrisa chair de catre progatonista pe un blogMirror, Mirror Off The Wall . In posturile sale, Gruys descrie experienta de a folosi autobronzante si rimel, fara a folosi oglinda. Deci, gestul tinerei nu este un protest absolut asupra vanitatii.

Americanca a decis sa poarte un machiaj minim pe durata experimentului: crema coloranta, blush, rimel si farduri in culori neutre. Pentru a le aplica cu succes, s-a antrenat de mai multe ori inainte de a renunta la oglinda.

Studiile recente au aratat ca o femeie se uita in oglinda de 70 de ori pe zi, lucru care este daunator sanatatii mentale.

Ceea ce vezi in oglinda este ceea ce vad si cei din jurul tau. Cand te uiti in oglinda ai tendinta sa te vezi pe tine prin ochii altcuiva. Acestu lucru iti scade satisfactia pe care o ai atunci cand iti privesti corpul, dar iti si micsoreaza resursele cognitive, ceea ce inseamna ca creierul nu se poate concentra asupra altor lucruri. Unele persoane duc uitat in oglinda la extrem, gest care este numit clinic tulburare corporala disformica. Cei care sufera de aceasta tulburare se uita obsesiv in oglinda, cateodata cu orele.

E suficient sa vezi ca machiajul este aplicat corect si parul este pieptanat cum trebuie si gata, indeparteaza-te de oglinda. Obiectul magic nu iti ofera mai multe informatii daca te uiti mai mult la el.

Kjerstin Gruys adimte ca ziua nuntii va fi una plina de provocari, deoarece oglinda face parte din arsenalul obisnuit al unei mirese, dar se gandeste ca minutele petrecute in fata oglinzii pot fi incoluite cu minute petrecute in compania persoanelor dragi.

Tu ai putea sa renunti la oglinda? Daca da, pentru cat timp?


Te-ar mai putea interesa: