Plansul la birou te poate ajuta in cariera?
Publicat Vineri, 14 octombrie 2011, de catre Costina Constantinescu
Noi studii sugereaza ca femeile pot avea mai mult succes in cariera daca isi arata latura sensibila, decat daca se comporta ca un barbat. Dar cata emotie este prea multa?


Un radio din SUA a discutat despre plansul la birou dupa ce candidatele de la "The Apprentice" ("Ucenicul") au izbucnit in plans si au fost aspru criticate pentru acest lucru. 

Plansul la birou inseamna oare slabiciune?

Jurnalistii americani si autoarea unei noi carti intitulate "It's Always personal: Emotion In the New Workplace" ("Intotdeauna este personal: Emotia la noul loc de munca"), Anne Kreamer, dau raspunsul.

Cartea, bazata pe un studiu efectuat pe 700 de americani, arata ca femeile plang mai mult ca barbatii, dar ca acest lucru nu este vazut de ceilalti ca pe un lucru rau.

Astfel, 41% dintre femei au spus ca au varsat lacrimi la serviciu, fata de 9% dintre barbati.

Ambele sexe spun ca motivul cel mai comun al plansului este stresul care apare in urma problemelor familiale si care se manifesta la serviciu.

"Oameni din toate nivelurile de management au plans la serviciu, trecand peste faptul ca putea insemna distrugerea carierei", spune Annie.

O alta surpriza a fost faptul ca barbatii accepta mai usor ideea plansului la birou decat femeile.

Cercetatorul in psihologie Yasmine Yaghmour a realizat un studiu de acest gen, insa in proportii mai mici, alaturi de profesorul Gail Kinman de la universitatea din Bedford, in anul 2008.

Acestia au descoperit faptul ca femeile care au plans la birou s-au judecat mai aspru pe sine decat au judecat pe ceilalti care au facut acelasi lucru.

"Exista inca o viziune stigmatizata a plansului la serviciu. femeile sunt preocupate ca vor fi percepute ca slabe", explica Yasmine.


Cuvinte descriptive:

Te-ar mai putea interesa: