Prea putina sare poate declansa un atac de cord
Publicat Luni, 16 mai 2011, de catre D.M.S.
Doctorii ne-au avertizat de ani buni ca un consum prea mare de sare poate mari riscul aparitiei unui atac de cord dau infarct. In acelasi timp, sodiul mareste presiunea sanguina.  


Mai nou, studiile au aratat ca un consum prea scazut de sare poate creste sansele de moarte tocmai din acele cauze.


Un studiu realizat pe 3,681 de europeni, barbati si femei, cu varsta pana in 60 de ani a fost realizat pe parcursul a opt ani. In acea perioada s-a constatat ca un consum peste medie de sare nu sporeste riscul de atac de cord, hipertensiune sau infarct.


Participantilor li s-a masurat, in prima zi, nivelul de sare din urina. Desi este considerat concludent, acest test nu reflecta rezultatul intreg studiului.


Persoanele care au aprticipat la cercetare aveau o presiune sanguina normala, erau relativ tineri si erau supli. Aceste lucruri pot influenta reactia organismului la consumul de sare. Persoanele care au hipertensiune, au o greutate peste medie si sunt mai in varsta, pot avea probleme de sanatate din cauza sodiului.


Rezultatele sunt contradictorii sfaturilor generale, care ne sugereaza prin diverse metode (mass media, medicina, sanatate) sa consumam o cantitate limitata de sare.


Cardiologii spun ca efectele consumului de sare sunt diferite de la individ la individ si ca totul trebuie consumat cu moderatie.


Cuvinte descriptive:

Te-ar mai putea interesa: