Proiecte de iarna pentru copiii tai
Publicat Vineri, 17 februarie 2012, de catre Famme.ro
Toti stim ca in perioada rece a anului copiii stau mai mult timp prin casa si de cele mai multe ori se plictisesc ingrozitor. Ce poate face un pusti toata ziua intre patru perenti? Mai nimic, in afara de faptul ca se poate juca cu cateva jucarii. De aceea este necesar sa-i propui cateva idei de activitati care sa ii trezeasca interesul.


Ajutor in bucatarie
Ce poate fi mai captivant pentru copiii decat implicarea lor in prepararea bucatelor, in special a prajiturilor, care le plac atat de mult. copilul tau te poate ajuta la amestecarea aluatului, sa faca turta, dar mai ales sa decupeze formele de prajituri din aluatul intins chiar de el. Dupa ce se coace si se raceste, se adauga glazura de ciocolata si bomboane mici pentru a personaliza prajitura facuta. Satisfactia va fi imensa, iar mancatul va deveni o placere.

Cina-petrecere in familie
Este un mod de a distra de minune intreaga familie. copii pot folosi decoratiuni de la Pasti, Halloween, craciun, Anul Nou, cu care vor crea atmosfera de sarbatoare. Poate fi inventat si un joc al costumelor, palariilor sau bijuteriilor care sa transforme cina intr-un adevarat eveniment ce va inveseli chiar si pe cel mai trist membru al familiei.

jocuri de masa
O zi de iarna geroasa este momentul perfect pentru a scoate cutia cu unul din jocurile de masa. Alunga plictiseala si creati propriile reguli de joc ale familiei voastre. Permite fiecarui copil sa-si faca singur regulile de joc. Cel mai mult conteaza sa-l stimulezi si sa-i captezi atentia.

Construirea "Fortaretei"
Nimic nu este mai incitant decit construirea unei fortarete din cutii de carton ramase dupa sarbatorile de craciun. copiii sunt inventivi si cu siguranta se vor folosi de scaune, paturi sau jucarii de mari dimensiuni pentru a-si face locul de refugiu cit mai mare si puternic cu putinta.


Propuneti copiilor vostri cat mai multe activitati in timpul iernii, fiti aluturi de ei si daruiti-le clipe de neuitat impreuna.

Foto: Hepta

Larisa Birca


Te-ar mai putea interesa: