Protejeaza-ti casa cand esti in vacanta
Publicat Joi, 04 august 2011, de catre R.I.
Vara inseamna vacanta - si toata lumea abia asteapta sa lase totul in urma pentru o perioada de odihna si relaxare. Din pacate, vara este sezonul de varf, de asemenea, pentru furturile din case si nu este deloc relaxant cand te intorci acasa sa-ti gasesti casa calcata de hoti. Din fericire, o masura simpla te poate ajuta sa iti stii in siguranta casa in timp ce tu te bucuri de vacanta.


protectie afara: Cel mai eficient program de securitate este acela care ii descurajeaza pe infractori, numai cand se uita la casa ta. Chiar ceva la fel de simplu ca un abtibild sau o notificare ca ai un sistem de alarma poate sa fi suficient si sa ii descurajeze pe hoti.

Barele de la ferestre fac aproape imposibila spargerea casei. Dar aminteste-ti, aceeasi masura de siguranta care tine intrusii departe te poate incuia pe tine in interiorul: asa ca pastreaza cheia la indemana.

Instaleaza lumini afara care opereaza pe baza cronometrelor, fotocelula sensibila la lumina sau detectoare de miscare.

Da impresia de activitate in casa: angaja pe cineva care sa se ocupe de treaba din curte; solicita unui prieten sau vecin sa iti ia pliantele publicitare de la usa sau din casuta postala.

Opreste toate abonarile la ziare sau reviste pana te intorci. Nu ascunde cheile in cutia postala, sub presurile de usa sau orice alt loc in care spargatorii vor stii sa se uite. Roaga-ti unul dintre vecini sau prieteni sa foloseasca locul tau de parcare peste noapte sau oricand sun acasa.

protectie in interior: Cel mai simplu mod de a face o casa sa para ocupata este sa ai lumini, televizoare, aparate radio care se deschis la intervale diferite. accesoriile cu aplicatii software, care pot fi programate sunt excelente pentru activarea electronicelor din interior.

Asigura-te ca detectoarele de incendiu si fum au bateriile incarcate sau ca sunt in priza si ca ai pus toate documentele importante intr-o cutie de otel intr-o locatie sigura sau in seif daca ai unul.

Foloseste wireless-ul: Progresele in tehnologia fara fir au facut sisteme fiabile la preturi accesibile, si poti instala un astfel de sistem intr-o dupa-amiaza.

Daca preferi un sistem fara ecran, alege unul care poate fi activat si dezactivat cu o telecomanda wireless (cum este cea de la masina). Daca folosesti un sistem care informeaza in mod automat politia si pompierii, plaseaza principalul controlor langa o linie telefonica.

Ataseza senzori wireless usilor exterioare si ferestre. Acestia sunt de obicei dispozitive magnetice care se declanseaza atunci cand circuitul este rupt. Alti senzori pot fi introdusi in toata casa pentru a detecta miscarile. Acesti senzori de detectare a miscarii se insurubeaza, pur si simplu, pe perete. Detectoarele de fum si monoxid de carbon poate fi, de asemenea, adaugate la sistemul tau.

Foloseste Hi-Tech: Daca iti doresti intr-adevar sa stii ce se intampla atunci cand nu esti acasa diverse sisteme web iti pot permit sa urmaresti si sa controlezi camera de supraveghere de la orice calculator conectat la internet printr-un simplu browser web; altele iti permit sa comenzi si sa vizualizezi imaginile prin intermediul telefonului mobil.