Retete culinare

Calmul intr-un bol de ceai - o lectie din Japonia

Cum sa comunici fara cuvinte, cum sa regasesti simplitatea, cum sa te integrezi intr-un ritual al calmului, pe scurt, cum sa iti servesti oaspetii cu o cana cu ceai - aceasta a fost lectia pe care Michiko Nojiri le-a oferit-o celor care au venit, luni, la o prezentare a ceremoniei servirii ceaiului.

Bucataria greceasca Bucataria greceasca

Cand spui Grecia te gandesti instant la mitologie, insule, peisaje de poveste, farfurii sparte si... masline. Tara mediteraneana este de asemenea cunoscuta pentru savuroasa sa bucatarie.

Bucataria organica (Bio) Bucataria organica (Bio)

In mare parte a istoriei umane, agricultura poate fi descrisa ca fiind organica. Abia incepand cu secolul 20, pentru a satisface cererea din ce in ce mai mare, producatorii au inceput sa foloseasca chimicale pentru a avea o productie cat mai mare.

Bucataria mexicana Bucataria mexicana

Bucataria mexicana se remarca prin culoare dar si un amestec inedit de arome. Majoritatea ingredientelor sunt locale dar nu lipsesc nici combinatiile cu elemente europene. La baza meniurilor traditionala stau porumbul si fasolea. Dintre condimente, cele mai utilizate in bucataria mexicana sunt: pudra de chilli, oregano, scortisoara, coriandru, epazote si cacao.  

Bucataria indiana: retete Bucataria indiana: retete

Bucataria indiana se bazeaza in special pe condimente, ierburi dar si fructe si legume locale. De la regiune, la regiune, meniurile traditionale dar si tehnicile de preparare a mancarii difera, in functie de influentele etnice.

Bucataria libaneza, intre arta culinara si ingrediente exotice  Bucataria libaneza, intre arta culinara si ingrediente exotice

Bucataria libaneza este o imbinare sofisticata a artei culinare europene si a ingredientelor exotice ale Orientului Mijlociu: isi are originile in bucatariile araba, franceza si italiana, insa este puternic influentata de cea japoneza, chinezeasca si thailandeza.

Bucataria traditionala italiana Bucataria traditionala italiana

Bucataria italiana este una dintre cele mai populare din lume. Exista atat de multe retete italiene incat este pobili sa gasesti mai multe variante ale aceluiasi fel de mancare. De exemplu, lasagna facuta in nordul Italiei este foarte diferita de cea facuta in partea de sud. Bucataria italiana este celebra pentru paste, pizza, fructe de mare, carne de pasare si legume preparate. Deserturile sunt, de asemenea, faimoase.

Bucataria chinezeasca: Aroma, culoare, gust, delicatete Bucataria chinezeasca: Aroma, culoare, gust, delicatete

Bucataria chinezeasca este cunoscuta in toata lumea si a devenit tot mai populara in era moderna. Bucataria asiaticilor a fost adesea comparata cu cea franceza, deoarece ambele au avut o contributie uriasa la arta bucatariei din intreaga lume.