60% dintre parinti administreaza medicamente copiilor, fara recomandarea medicului

Peste 60% dintre parinti dau medicamente copiilor fara recomandarea medicului, conform unui studiu efectuat in luna martie de Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM). Studiul releva comportamentul parintilor legat de automedicatie, cand vine vorba despre copiii lor, si are in vedere cele mai frecvente boli pentru care se dau medicamente copiilor fara sfatul medicului, tipurile de medicamente cel mai des administrate de catre parinti sau cele mai invocate motive pentru care parintii ajung la acest gest. 

Analize gratuite pentru evaluarea si depistarea diabetului Analize gratuite pentru evaluarea si depistarea diabetului

Cu ocazia Zilei Internationale a Diabetului, marcata anual pe data de 14 noiembrie, Centrul Medical MEDAS ofera un set complet de analize gratuite pentru evaluarea si depistarea diabetului pentru toti cei interesati sa aiba o grija in minus si sa se asigure ca nu sufera de aceasta boala.

Adauga ceai verde dietei tale anticelulitice Adauga ceai verde dietei tale anticelulitice

La simplul auz al cuvantului „celulita” se poate observa cu usurinta crisparea de pe fata oricarei femei. Celulita reprezinta o inflamatie a tesuturilor adipoase. Celulele grase isi maresc volumul, iar circulatia sangvina deficitara si lipsa oxigenului duc la spargerea celulelor adipoase. Astfel grasimea in exces ajunge intre spatiile intercelulare, formand aspectul binecunoscut al cojii de portocala.

Zece analize pe care orice femeie trebuie sa le faca regulat Zece analize pe care orice femeie trebuie sa le faca regulat

Este mai usor sa previi decat sa combati, iar depistarea unei boli in stadiu incipient va avea cu siguranta un rezultat mai bun. Nu-ti neglija sanatatea si fa analizele importante anual.

Cum tratezi varicele Cum tratezi varicele

Varicele reprezinta un semn al unei circulatii deficitare a sangelui. Este bine de stiut ca pe langa problema de ordin estetic a varicelor, exista si cele ale durerilor si ale disconfortului in picioare.

Pasi de baza ca sa iti intri in forma dupa nastere Pasi de baza ca sa iti intri in forma dupa nastere

Au trecut cele noua luni de sarcina si ai depasit cu bine momentul nasterii. Acum cea mai mare  grija a ta este ca micutul sa aiba parte de zile linistite si sa descopere lumea cu incantare. Insa oricat ai fi de ocupata cu bunastarea copilului, nu poti sa nu observi ca nu iti mai vin hainele preferate, iar pielea si-a pierdut din stralucire. 

Femeile care beau alcool seara sunt mai sanatoase Femeile care beau alcool seara sunt mai sanatoase

Alcoolul te ajuta cu adevarat sa fii mai sanatoasa. Cel mai nou studiu in acest domeniu arata ca femeile care beau un pahar de bere, vin sau tarie seara sunt mai sanatoase, cu cat inainteaza in varsta, decat cele care beau mult si rar sau cele care nu consuma deloc alcool.

Tuberculoza devine imuna la tratament, avertizeaza medicii Tuberculoza devine imuna la tratament, avertizeaza medicii

Medicii au avertizat ca tuberculoza a devenit extrem de rezistenta la tratament. Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca TBC-ul se raspandeste cu o rata alarmanta in Europa.

Sexul copilului ar putea sa NU mai fie dezvaluit inainte de nastere Sexul copilului ar putea sa NU mai fie dezvaluit inainte de nastere

Comisia Europeana dezbate o propunere legislativa care ar putea sa schimbe situatia femeilor gravide. Astfel se doreste ca sexul copilului sa NU mai fie dezvaluit inainte de nastere.

Importanta celulelor stem Importanta celulelor stem

Celulele stem au potential remarcabil de a dezvolta mai multe tipuri de celule diferite in organism in timpul vietii intrauterine, dar si in adolescenta. In plus, in mai multe tesuturi, celule stem servesc ca un fel de sistem de reparare intern, dividandu-se fara limita pentru a reface alte celule, atata timp cat persoana sau animalul este inca in viata.

Persoanele slabe au un surplus de gene Persoanele slabe au un surplus de gene

Persoanele care au mai multe copii ale anumitor gene sunt mult mai susceptibile sa nu ia in greutate, potrivit oameniilor de stiinta care descoperit o cauza genetica a acestei probleme.