Secretele cuplurilor fericite
Publicat Miercuri, 11 mai 2011, de catre D.M.S.
Dupa ce dispar "fluturasii" de la inceputul relatiei, cuplurile intra intr-o zona confortabila, in care vorbele si gesturile romantice de la inceput incep sa dispara.


Elementul care incheaga relatia si ii tine pe cei doi impreuna este amabilitatea. Sunt cateva gesturi amrunte pe care le puteti face amandoi, pentru ca sa va simtiti iubiti, apreciati si respectati.


Spune "Buna dimineata!"

Cand suna alarma dimineata, in loc sa adormi la loc sau sa mergi impiedicandu-te spre baie, intoarce-te catre iubitul tau si spune-i zambind "Buna dimineata!". 94% dintre cuplurile care fac acest lucru in fiecare dimineata spun ca au o relatie excelenta. Cei care nu isi saluta partenerul la prima ora a diminetii au o relatie sub mediocra. Ce e atat de special la aceste doua cuvinte? Cand ii urezi partenerului o dimineata buna, spui de fapt ca e o dimineata buna deoarece sunteti impreuna. Marturisirea sentimentelor inca de la prima ora a zilei garanteaza o comunicare pozitiva pe parcursul intregii zile.


Constientizeaza bunatatea asteptata

Exista lucruri pe care iubitul tau le face pentru tine (iti maseaza picioarele sau iti aduce micul dejun la pat) si exista lucruri pe care el le face pentru relatie (duce gunoiul, plimba cainele). Suntem obisnuite sa le multumim barbatilor pentru lucrurile pe care le asteptam sa le faca pentru noi, dar nu zicem nimic despre gesturile in urma carora beneficiaza si ei. Pentru ca aceste acte de "bunatate" iti imbunatatesc viata si relatia per total, e important sa le constientizezi.


Fa-i complimente in public

Destul de rar barbatii intreaba "cum arat in tricoul acesta?", de aceea este greu de crezut ca si ei isi doresc complimente precum femeile. Sunt unele complimente care trebuie pastrate pentru intimitate, dar cele spuse in public sunt mai deosebite deoarece transmit mesajul ca esti mandra de iubitul tau si vrei ca toata lumea sa stie acest lucru. Fa-o fara cuvinte gradnioase, il vor face sa se simta stanjenit. limiteaza-te la complimente sincere care ii exprima personalitatea si ii magulesc ego-ul masculin.


Nu-i taia vorba

barbatii sunt la fel de vorbareti ca si femeile. Daca iubitul tau nu se omoara cu vorba, e posibil sa fie asa deoarece nu are ocazia sa o faca. In mod inconstient, femeile taie vorba barbatului si preiau controlul asupra discutiei. Se intampla ca tu sa crezi ca stii ce va raspunde el sau sa treci la o alta discutie pana apuca el sa termine fraza. Sau faci asa ceva pentru ca ai impresia ca nu are dreptate. Un lucru e sigur: cand un partener este tacut, este, de obicei, din cauza ca este retras din punct de vedere emotional, ceea ce inseamna ca relatia este in declin. Intr-o relatie sanatoasa, ambii parteneri simt nevoia sa se faca auziti.

 


Cuvinte descriptive:

Te-ar mai putea interesa: