Serata muzicala "Remember Enescu" la Muzeul National de Istorie a Romaniei
Publicat Joi, 08 septembrie 2011, de catre D.M.S.
Muzeul national de Istorie a Romaniei si Asociatia Culturala "Marcel Spinei" organizeaza duminica, 11 septembrie 2011, o serata muzicala speciala in cadrul manifestarilor prilejuite de cea de-a XX-a editie a festivalului international "George Enescu", care se va desfasura la Bucuresti in perioada 1–25 septembrie 2011.


Serata muzicala este sustinuta de soprana Georgeta Stoleriu, muzicienii Lavinia Coman (pian), Sanda Spinei (pian) si Marcel Spinei (violoncel cu 5 corzi), cu participarea poetului Nicolae Coman.

Astfel in data de 11 septembrie 2011, Muzeul national de Istorie a Romaniei va avea un program de vizitare special, fiind deschis intre orele 16:00 si 24:00, tariful de vizitare fiind redus cu acest prilej. Incepand cu orele 19:00, publicul va putea sa audieze un recital sustinut de Ansamblul contemporan, sub conducerea muzicala a lui Marcel Spinei. De asemenea, in acest context va avea loc in premiera mondiala lansarea violoncelului cu 5 corzi tip Bach-Spinei. Vor putea fi vizitate si micro-expozitia "Remember Enescu", organizata in jurul unui instrument muzical ce a apartinut maestrului George Enescu, respectiv o vioara (fara arcus) realizata la Lille in 1924 de lutierul Pierre Hel, cat si expozitiile permanente Tezaurul Istoric si Lapidarium.

In programul seratei muzicale sunt incluse lucrari de Johann-Sebastian Bach, Luiggi Boccherini, Ludwig van Beethoven, Fritz Kreisler, Franz Schubert, Piotr-Ilici Ceaikovsky, Robert Schumann, Constantin Dimitrescu, Camille Saint-Saens, Federico-Garcia Lorca, Richard Strauss, Nikos Skalkottas, George Enescu, Nicolae Coman, Marcel Spinei. Programul detaliat al recitalului este atasat comunicatului. 

evenimentul este organizat cu sprijinul revistei "Diplomat club" si al Fabricii de Instrumente muzicale "Hora" Reghin.

accesul pentru audierea recitalului se face pe baza de invitatie, iar accesul in muzeu este permis pe baza de bilet cu tarif general redus de 4 lei, respectiv pensionarii, studentii si elevii beneficiaza de reduceri si gratuitati.


Te-ar mai putea interesa: