Sexul copilului ar putea sa NU mai fie dezvaluit inainte de nastere
Publicat Marti, 13 septembrie 2011, de catre D.M.S.
Comisia Europeana dezbate o propunere legislativa care ar putea sa schimbe situatia femeilor gravide. Astfel se doreste ca sexul copilului sa NU mai fie dezvaluit inainte de nastere.


Motivatia acestei propuneri este faptul ca asa s-ar pune capat intreruperilor selective de sarcina.

Decizia ar putea fi luata pe fondul numarului alarmant de crescut al parintilor care apeleaza la intreruperea de sarcina, in conditiile in care sexul viitorului copil nu este cel pe care si-l doresc.

Situatia este extrem de intalnita in statele fostei Uniuni Sovietice. In aceste tari raportul baieti-fete este de 112 la 100.

Propunerea legislativa vizeaza un numar de 47 de state din Europa.

expertii sustin ca interuperile selective de sarcini in functie de sexul copiilor aflat in urma unor ecografii, dinainte de nastere este o practica extrem de frecventa in statele fostei Uniuni Sovietice, unde raportul baieti-fete este de 112 la 100. Oamenii de stiinta atrag atentia ca in mod normal diferenta dintre numarul de bebelusi de sex masculin si cei de sex feminin este mult mai mica.

Pe de alta parte, dr. Gillian Lockwood, fost vicepresedinte al comitetului de etica din cadrul Colegiului Regal de Obstetrica si Ginecologie din Marea Britanie sustine ca majoritatea cuplurilor care recurg la intreruperea de sarcina din motiv ca fatul nu are sexul dorit de ei apeleaza de regula la teste de sânge pentru a afla aceasta informatie si nicidecum la ecografii. Ecografia nu poate oferi parintilor informatii legate de sexul bebelusilor mai devreme de a 20-a saptamana de sarcina, atunci cand intreruperea de sarcina este deja ilegala.

De asemenea, Justine Roberts, de la Mumsnet.com - un site destinat parintilor, spune ca majoritatea cuplurilor vor sa afle sexul viitorului bebelus inca din stadiul embrional pentru a sti cum sa ii aranjeze camera sau ce haine sa ii cumpere. "Pot sa inteleg ca exista parinti care apeleaza la intreruperea de sarcina selectiva in anumite parti ale lumii, dar mi se pare absurd sa se ia astfel de masuri in tari in care nu s-au semnalat astfel de probleme. Cred ca o femeie insarcinata ar fi dezamagita daca nu i s-ar spune ce sex are viitorul ei copil", a declarat Roberts.

Tu ce parere ai despre aceasta propunere? Ar fi mai bine sa NU se afle sexul copilului inainte de nastere?


Te-ar mai putea interesa: