Sfaturi in cariera de la Ivanka Trump
Publicat Luni, 22 august 2011, de catre Costina Constantinescu
Ivanka Trump, autoarea cartii "The Trump Card: Playing to Win in Work and Life", este o femeie de afaceri, fost model si fiica a Ivanei si a lui Donald Trump.


S-a alaturat Organizatiei Trump in 2005 si, in prezent, ocupa functia de vicepresedinte in sectorul imobiliarelor. 

Face parte si din Dynamic Diamond Corp unde a facut designul unei noi linii de bijuterii, care ii poarta numele.

Face parte din juriul show-ului "Ucenicul" ("The Apprentice").

Ivanka Trump da cateva sfaturi in materie de cariera, care te pot ajuta sa avansezi.

1. Trebuie sa stii exact ce vrei!

Este regula principala atunci cand te duci sa negociezi, cu toate ca majoritatea persoanelor se multumesc sa accepte din start oferta angajatorilor. Reprezentantii companiei vor incepe mici discutii pentru a-si da seama care sunt exact obiectivele tale si daca poti face fata. Daca vei merge pe aceasta cale, ei iti vor defini telurile, in loc sa o faci tu.

2. Fii constienta de prezenta ta fizica

Inaltimea, stilul in care mergi, totul conteaza. In unele cazuri, balanta puternii este deja inclinata intr-o directie inainte ca discutiile sa inceapa.

Ivanka da exemplul unui director executiv care si-a comandat un birou si un scaun mult mai inalt fata de cele obisnuite, in timp ce scaunul dstinat angajatului era normal. mesajul pe care il are aceasta povestioara este ca aparentele impunatoare sunt, de cele mai multe pro, interpretate precum putere.

3. Intelege-le personalitatea

Aduna cat mai multe informatii despre persoanele cu care intri in contact. Incearca sa intri in pielea lor si sa iti dai seama exact ce vor de la tine.

Cum poti face asta? Cea mai buna cale este sa asculti cu atentie ceea ce vor de la un viitor angajat, de la sarcini la atitudine, si incearca sa fii ceea ce vor ei.

Cea mai buna cale sa faci asta este sa asculti mai mult decat sa vorbesti. 

4. Fii sincera cu tine!

In cazul in care constati ca ai alte pareri fata de cealalta parte si ca ai putea intra in divergenta cu aceasta, cel mai bine e sa te retragi din negociere, dar numai in cazul in care crezi ca nu este una productiva si, in consecinta, nu iti va aduce nimic bun.

Aminteste-ti ca nu e vorba numai de tine, e vorba de afacere.

Daca ai o afacere si vrei sa colaborezi si constati diferente de gandire, cel mai bine este sa nu fii singura si sa iti aduci cativa parteneri cu tine.

Ivanka spune ca, alaturi de partenerii sai, intra des in competitii pentru a determina care este mai in masura sa participe la o negociere particulara.

5. Intelege ca oamenii cer mai mult decat se asteapta sa primeasca

Fa si tu acelasi lucru. "Fratele meu Don imi reaminteste mereu ca niciodata nu primesti ceea ce nu ai cerut", spune Ivanka Trump.

6. Fii pregatita

"Cercetasii stiu ce fac. Fa-ti temele si vino inarmata cu cercetari, argumente si orice alte informatii care iti pot fi la indemana. Cu cat stii mai multe, cu atat mi puternica iti e pozitia. Este dificil sa te lupti cu cineva care iti poate sustine vehement opiniile cu argumente rationale.", mai adauga Ivanka.

7. Nu permite negocierilor sa dureze prea mult

O afacere moare sub propria sa greutate. Cu toate ca poate fi o afacere buna, natura umana ii poate sta in cale. Oamenii isi pot pierde indarjirea pentru o tranzactie care nu ajunge in scurt timp la final, in special cele antreprenoriale, daca ceilalti incep sa creada ca vrei sa ii invingi la fiecare problema nesemnificativa care apare pe parcurs.


Te-ar mai putea interesa: