Sfaturi utile sa eviti cumparaturile impulsive
Publicat Vineri, 20 mai 2011, de catre Andreea Nestian
Se spune ca femeile sunt obsedate de cumparaturi! Cand esti intr-un magazin, tentatia este extrem de mare. De cele mai multe ori se intampla sa nu plecam fara un produs, orice produs... dar pe care mai tarziu realizam ca l-am cumparat degeaba.


Acest lucru se intampla doar pentru ca cedam impulsului de moment si tentatiei de a face cumparaturi. Uneori pare lipsit de importanta daca respectivul articol ne este absolut necesar, pentru ca dorinta de a face cumparaturi este mult peste importanta cumparaturii, in sine.

Cum poti face sa controlezi acest impuls? pare destul de greu, dar putin organizare te va ajuta sa nu te lasi tentata.

Fa o lista

Primul lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere, atunci cand pleci la cumparaturi: o lista clara a lucrurilor pe care trebuie sa le cumperi. Al doilea lucru pe care trebuie sa ti-l impui, in momentul in care ai lista organizata, este sa te tii de acest plan; sa-ti stabilesti un buget fix, in care sa te incadrezi.

Renunta sa mai privesti in vitrine

Vitrinele magazinelor au un rol precis: sa te atraga inauntru! Cu cat vei petrece mai mult timp admirand vitrinele, cu atat tentatia de a intra va fi mai mare; iar odata intrata in magazin, sansele sa pleci fara macar o singura achizitie sunt foarte mici.

Fa cumparaturi online

cumparaturile online te ajuta sa economisesti timp, energie si chiar bani. Produsele cosmetice, unele obiecte casnice sau consumabile pot fi cumparate din fata calculatorului fara sa mai fi nevoita sa mergi pana in magazin. Astfel, reduci considerabil, din nou, riscurile de aface cumparaturi inutile.

Evita perioada reducerilor

La finalul fiecarui sezon, magazinele lanseaza perioada de reduceri de stoc. Toate produsele se gasesc la preturi reduse iar tentatia sa faci cumparaturi este dubla. Nu este imposibil, insa, ca in aceatsa perioada, doar pentru ca sunt ieftine, sa cumperi lucruri care nici macar nu iti folosesc. 


Cuvinte descriptive:

Te-ar mai putea interesa: