Toxoplasmoza: infectii, afectiuni si prevenire
Publicat Joi, 19 mai 2011, de catre R.I.
Stii ce este toxoplasmoza? Afla diferentele dintre infectia cu viermi cardiaci, dirofilarioze, prevenirea viermilor cardiaci si medicatia pentru toxoplasmoza. Toxoplasmoza este o problema importanta atat la caini cat si la pisici. Cu toate acestea, se creeaza confuzii in mintea proprietarilor de animale de companie cu privire la conditiile diferite care se refera la toxoplasmoza si dirofilarioza cardiaca.


Toxoplasmoza la caini si pisici

Toxoplasmoza sunt paraziti care sunt trasportati de tantari. Atunci cand un tantar infectat musca o caine sau pisica, microfilaria (forma larvara a toxoplasmozei) este injectata in pielea animalului tau de companie. De-a lungul timpului, microfilaria trece prin mai multe etape diferite ale ciclului de viata si migreaza la inima animalului tau de companie.

La caini, este toxoplasmoza adulta care traieste in inima si arterele pulmonare care transporta sange la plamani si care provoaca semne de dirofilarioza cardiaca. Toxoplasmoza adult cauzeza daune la nivelul inimii si a arterelor si simptomeledirofilariozei cardiace sunt direct legate de acest prejudiciu. Simptomele in cazul cainilor cu dirofilarioza implica atat inima si plamanii.

La pisici, de obicei plamanii sunt implicati mai mult decat inima si simptomele lor difera de cele observate la caini.

Infectarea cu toxoplasmoza versus dirofilarioza

Infectia cu toxoplasmoza difera de dirofilarioza cardiaca. Infectia cu toxoplasmoza inseamna ca poisica sau cainele tau a fost muscat de un tantar infectat si a devenit, de asemenea, infectat. Animalele de companie cu infectie cu viermi cardiaci pot fi bolnavi si poate sa nu prezinte orice semne de toxoplasmoza.

In contrast, cainii si pisicile cu dirofilarioza cardiace sunt bolnavi. Ele au simptome care rezulta din pagubele produse de toxoplasmoza.

La caini, aceste simptome pot fi tusea, intoleranta la exercitii, sangerari nazale sau alte semne de insuficienta cardiaca. La pisici, simptomele sunt mult mai susceptibile de a fi ignorate si prezinta dificultati de respiratie. Simptomele de dirofilarioza cardiaca la pisici seamana foarte mult cu cele de astm si cele doua boli pot fi greu de diferentiat unul de altul.

Prevenirea infectarii cu toxoplasmoza

Medicamentele pentru prevenirea infectarii cu toxoplasmoza sunt folosite periodic pentru a distruge larvele de toxoplasmoza care au reusit sa ajunga in corpul cainelui. In acest moment, produsele disponibile sunt destinate utilizarii lunare. Acest lucru inseamna ca ele ucid toate larvele, care s-au acumulat in ultima luna, de fiecare data cand sunt administrate.


Te-ar mai putea interesa: