Trucuri pentru mascarea ridurilor
Publicat Joi, 19 mai 2011, de catre Costina Constantinescu
Exista numeroase trucuri pentru a masca ridurile, unele dand rezultate uimitoare. In primul rand, tenul trebuie sa fie hidratat, fara zone care se descuameaza.


 

Ochi

Ai nevoie de gel revitalizant pentru ochi sau o crema antirid speciala si un concealer de o culoare putin mai deschisa decat tenul tau, pentru ascunderea cearcanelor sau a pleoapelor umflate.

Se aplica corectorul pe conturul ochilor si la baza nasului, In cazul ridurilor verticale, concealerul se intinde transversal. 

Ten

Intai se aplica o crema hidratanta, cu efect antirid, care poate tine locul unei baze de machiaj sau chiar o baza de machiaj speciala, pentru a intinde ridurile.

Bazele de machiaj contin particule sidefate, care reflecta lumina, estompand astfel ridurile.

Se aplica fondul de ten, intr-o pelicula subtire. Daca iti incarci tenul cu foarte mult fond de ten, acesta se va strange pe marginile ridurilor (in special a clor de expresie), accentuandu-le mai tare.

Mai poti folosi pudra autobronzanta, care mascheaza ridurile, datorita continutului de melanina si colagen, care ofera pielii un aspect mai tanar.

Buze

In cazul micilor riduri din jurul buzelor, luciul de buze sidefat sau cel incolor tinde sa le mascheze, fata de rujurile inchise sau cu o textura dura care le evidentiaza.

Nu uita seara sa te demachezi si sa iti aplici crema de noapte, cu miscari de sus in jos si circulare, si sa iti efectuezi gomajul, o data pe saptamana, pentru a inlatura impuritatile si celulele moarte. Pielea va fi mai fina, iar ridurile, iar ridurile mai putin vizibile.


Te-ar mai putea interesa: