Tunsul cateilor pe timpul verii
Publicat Joi, 19 mai 2011, de catre D.M.S.
Pe timpul verii si cateii sufera din cauza caldurii. Principala cauza a "suferintei" acestora o reprezinta blana deasa si, adeseori, lunga.


Cea mai buna solutie pentru a-ti face fericit catel pe timpul anotimpului cald este sa ii tunzi blana.

Cainii nu transpira prin porii pielii, asa cum fac oamenii. Principala lor metoda de racorire este cand scot limba afara. Aerul este inspirat mai rapid astfel, iar corpul cainelui se racoreste mult mai usor, prin expirarea apei. Totusi, acest fel de racorire nu este la fel de eficient precum transpiratie, de aceea cainii sufera foarte tare din cauza caldurii. Animalele pot expira cantitati mari de apa cand e cald afara, de accea trebuie sa aiba mereu la discretie apa rece si proaspata, pentru a evita deshidratarea.

Vara petrecem mai mult timp in exterior, si animalul nostru de companie ne insoteste mai des. Sa iti tunzi catelul este cea mai buna decizie pe care poti sa o iei pentru a-l ajuta sa se racoreasca mult mai usor. Cei mai fericiti vor fi cateii cu par lung.

Catelul poate fi tuns la un cabinet veterinar sau chiar acasa, dar iti trebuie multa indemanare, atentie si rabdare. Blana va fi tunsa scurt, de 1-2 cm, nu rasa. Parul ramas va proteza pielea catelului de arsurile solare, dar ii va permite sa se simta mult mai racorit.

Dupa ce a fost tuns, catelul va zburda de fericire si iti va multumi cum stie el pentru ca l-ai ajutat sa se racoreasca. E posbil chiar ca animalul tau de companie sa se simta rusinat de felul in care arata si va incerca sa se ascunda. Sentimentul de rusine va disparea in cateva zile sau chiar ore, dupa ce va descoperi cat de bine ii e fara blana.


Te-ar mai putea interesa: