Vecinii problema - Nu fi unul dintre ei!
Publicat Marti, 16 august 2011, de catre D.M.S.
E grozav sa niste vecini de vis, care iti pot ridica scrisorile de la posta cat timp esti plecata sau carora le poti lasa o cheie de rezerva de la casa, in caz de urgenta. Dar cum ramane cu vecinii nesuferiti? Acestia pot fi cei mai rai.


Ce se intampla in cazul in care chiar tu nu esti vazuta cu ochi buni de catre persoanele care locuiesc in apropierea ta? Tabieturile tale si micile "placeri nevinovate" ii pot scoate din sarite pe vecinii tai. Acesta poate fi motivul pentru care nu ti se mai raspunde la salut cand te intalnesti cu o persoana cunoscuta.

Principala problema a oricarui vecin este zgomotul, indiferent de unde locuiti. Mersul pe tocuri pe gresie la primele ore ale diminetii la bloc sau tunsul ierbii din gradina in toiul noptii sunt, cu siguranta, activitati pe care cei care locuiesc in apropierea ta nu le agreaza. Deloc. Bineinteles ca fiecare face ce vrea pe proprietatea lui, insa putina consideratie fata de vecini nu strica niciodata. Poate iti place sa faci bai fierbinti la 4 dimineata si sa faci karaoke in fata oglinzii, nu este nicio problema. Insa aceasta placere nu trebuie sa devina o obisnuinta.

Cand ai nevoie urgenta de ceva: un ciocan, o cana cu zahar, o tigaie etc., primul instinct este sa bati in usa vecinei si sa o rogi sa iti imprumute obiectul de care ai nevoie. Oricui i se poate intampla si adca este o urgenta, nimeni nu te va refuza. Nu-ti face insa un obicei din a "cersi" foarte des diverse obiecte de care ai nevoie. Poti fi refuzata in cel mai nepoliticos mod.

Fiecare om are personalitatea lui si propriul stil. Retine acest lucru. Este foarte posibil sa nu iti placa felul in care vecina de vizavi si-a decorat gradina sau aglomeratia de plante din balconul vecinei de la cinci. Cu toate acestea, tine-ti parerile personale pentru tine. Nimanui nu-i place sa fie criticat pentru gusturile sale, mai ales de catre un vecin. Fiecare isi impodobeste casa cum crede de cuviinta si atata timp cat nu incurca pe nimeni, de ce te-ar deranja tocmai pe tine?

Animalele de companie reprezinta o problema pentru multi vecini. Atat intr-un apartament, cat si la o casa, latratul cainelui poate deveni extrem de stresant daca este continuu. In cazul persoanelor care locuiesc la bloc, si mizeria ramasa dupa ce animalul de companie isi face nevoile este un subiect de disputa intre vecini. Cel mai simplu si diplomat mod de a rezolva neintelegerile este sa mergi direct la stapanul animalului si sa ii explici care este problema. In cazul in care acesta se face ca nu intelege, poti oricand sa apelezi la autoritati pentru a solutiona disputa.